KIRMIZI IŞIKTA DURAN EKİP OTOSUNDAN KAÇTI

Edinilen bilgiye göre Esenyurt Cumhuriyet Anadolu Lisesi önünde saat 23.00 sıralarında devriye gezen polis ekibi, uyuşturucu madde kullandıkları iddiasıyla E.G (16) ve bir arkadaşını gözaltına aldı. Adli işlemler başlatıldı. İki şüpheli sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Dönüş yolunda iki şüpheliden E.G içinde bulunduğu ekip otomobilinin kırmızı ışıkta durmasını fırsat bilerek kaçtı.

POLİSLER PEŞİNE DÜŞTÜ

Kaçan şüpheliyi yakalamak için Halil Taşçı ve arkadaşı harekete geçti ve kovalamaca başladı. 16 yaşındaki E.G çok geçmeden yakalandı ancak bu sırada arbede yaşandı.

ŞÜPHELİ, POLİSİN SİLAHINI ALMAYA ÇALIŞTI

Öğrenildiğine göre arbede sırasında şüpheli E.G Halil Taşçı'nın silahını almaya çalıştı. Bu sırada Taşçı'nın arkadaşının silahı ateş aldı. Polis memuru Halil Taşçı başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı.

MESLEKTAŞLARI HASTANEYE GÖTÜRDÜ AMA ŞEHİT OLDU

Arkadaşları tarafından hemen hastaneye götürülen polis memuru Halil Taşçı tüm çabalara rağmen kurtarılamadı, şehit oldu. Taşçı'nın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

ÇAPKIN HASTANEYE GELDİ

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, olayın hemen ardından bilgi almak için Taşçı'nın kaldırıldığı Esenyurt Devlet Hastanesi'ne geldi. Hastane çıkışında gazetecilere olayın oluş şeklini anlatan Çapkın: " Halkın huzurunu sağlamak için var olan polislik zor bir meslek, ölüm de var işimizin içerisinde, bir arkadaşımızı kaybettik. Tüm teşkilata ve ailesine başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu Zanlının yakalanması için polis bölgede geniş çaplı araştırma başlattı.