TÜRKİYE"NİN değişik bölgelerini gezdikten sonra, İzmit"in Alikahya beldesindeki Hyundai fabrikasında da çekim ve röportaj yapan Güney Koreli gazeteci grubu, önceki gün akşam saatlerinde İstanbul"a dönmek üzere yola çıktı. Türk şoför Hüseyin Çelik yönetimindeki 34 BJT 17 plakalı minibüs, yağışın kayganlaştırdığı TEM yolunun Çayırova geçişinde aşırı hızın da etkisiyle bariyerlere çarptı. Bazı araçların da karıştığı kazada kadın gazeteci Nam Shik İm minibüsten fırlayarak can verdi. Kazada gazeteci Sun Kim ile minibüs şoförü Hüseyin Çelik de yaralandı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre yoldan gelen araç sürücülerinden bazıları yardım için dururken, bir araçtan inen bazı kişiler, ölen Güney Koreli gazetecinin içinde para ve kredi kartları ile fotoğraf makinesi, kamera gibi bazı elektronik eşyalarının bulunduğu çantasını alıp olay yerinden uzaklaştı.

Plakası çalıntı çıktı

Tanık ifadelerine dayanarak araştırma yapan polis, verilen plakanın çalıntı bir otomobile ait olduğunu belirledi. Bu aracı aramayı sürdüren polis ekipleri, başta İstanbul olmak üzere çevre illerin emniyet müdürlüklerini de konuyla ilgili bilgilendirdi.
Vatan