Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya mitingden sonra Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda 50 ayrı hizmetin açılış törenine katıldı. Başbakan sahnede plaket verirken bir bayanın sözlü protestosuyla karşılaştı.
Toplu açılış için Kapalıspor salonunda düzenlenen törene eşi Emine Erdoğan ile katılan Başbakan Erdoğan, “Türkiye muassır medeniyete ulaşma yolunu istikrar ve güven içinde sürdürüyor. Değişim ve dönüşüm her alanda devam ediyor. Eşitlik ve adaletle hizmet götürüyoruz. TOKİ'nin ülkemizin her yerinde illerimizde ilçelerimizde yaptığı konutlar var. Adete yeni beldeler, belediyeler oluşturmak suretiyle 496 şantiyede bunlar devam ediyor. Bakınız, 6,5 yıl önce o zaman hedef olarak 500 bin konut dedim. Bunu dediğimde muhalefet bunlar hayal dedi. Şimdi, 350 bin konut devam ediyor. Bunların 250 binini sahiplerine teslim ettik. 50 bin adet inşallah 45 metrekarelik daireler yapacağız. Bunları tamamen yoksul vatandaşlarımıza vereceğiz” dedi.
Malatya'da uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nden bahsederek, kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirten Başbakan Erdoğan, “Beydağı, Fırat, Yamaç mahallelerinde, Kentsel Dönüşüm projesi uygulanacak. Biz, bugüne kadar kimseyi mağdur etmedik, bundan sonrada kimseyi mağdur etmeyiz. Biz bir şey söylüyoruz, alt yapısı olmayan, çirkin ucube binalardan halkımızı kurtaralım. Halkımızın hakkı, çağdaş binalarda oturmaktır. Vatandaşımız, çocuğum okula nasıl gidecek diye düşünmesin. Malatya'daki konut projelerimiz bittiği takdirde tam 12 bin 680 konut yapacağız. Bu ne demek biliyormusunz? Bu, nerdeyse ortalama 60 bin nüfusluk bir ilçe kurmak demektir. Değerli Malatyalılar, öncelik verdiğimiz alanlardan birisi eğitimdir. eğitimde çok önemli adımlar attık. Eğitimdeki açıkların büyük kısmını kapattık. Türkiye genelinde 132 bin 190 adet derslik yaptık” ifadelerini kaydetti.
Malatya'yı daha modern bir şehir haline getireceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan konuşmasını şu şekilde tamamladı:
“Benim Başbakan olarak Malatya'ya 7'nci gelişim. Malatya için çok önemli hizmetlerimizi milletimizin istifadesine sunduk. Bundan sonarda Malatya'yı kalkındırmaya ve sizlere daha iyi hayat şartları sunmaya devam edeceğiz. Şu beş yıllık süreç içinde Belediye Başkanımız Cemal beyi bir kardeşim olarak sürdürdüğü bir süreç var. Bu bir bayrak yarışıdır. Siyaset kısa vadeli bir yolculum değil, uzun vadeli bir yolculuktur. Bu yolculukta bazı değişiklikler çeşitli şekilde olur. Cemal kardeşimin göstermiş olduğu olgunluk nedeniyle ben kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yolculuğumuza aynı şekilde kararlılıkla devam edeceğiz. İnşallah bizler gücümüz yettiğince, imkanlarımız elverdiğinde, milletimizin beklentilerini boşa çıkartmayacağız. Asla başınızı öne eğdirmeyeceğiz.”
BİR KADININ SORUSU VE SALONDA SOĞUK HAVA Törende, geçtiğimiz aylarda Erzincan'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabadaş'ın isminin TOKİ tarafından Beydağı'nda yaptırılan sağlık ocağına verilmesi nedeniyle şehidin ailesine berat verildi. Başbakan Erdoğan, Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabadaş'ın ailesiyle sahnede bir süre sohbet etti. Bu esnada salonda bulunan bir kadın “İsrail'e destek vererek Gazze'yi vurdurdunuz, Obama'ya destek vererek nereyi vurduracaksınız?” diyerek bağırdı. Salon bir anda buz keserken, korumalar 2 kişi olduğu öğrenilen kadınları hemen salondan dışarı çıkardı. Salonda kısa süren soğuk sessizliğin ardından tören kaldığı yerden devam etti.
Kapalı spor salonunda düzenlenen tören, hizmetlerin toplu açılışıyla sona erdi. Tören daha sonra tüm hizmetlerin ortak açılışıyla sona erdi.
Başbakan Erdoğan, daha sonra yapımı tamamlanan Malatya Belediye binasına geçerek kısa bir ziyaret gerçeklerştirdi. Erdoğan'a burada Malatya'nın yöresel yemeklerinden ikram edildiği öğrenildi.
Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra havayoluyla Malatya'dan ayrıldı.

MİLLİYET