Bursa"nın merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Sakarya Mahallesi"nde iki yıl öncesine kadar gelin kaynana olarak yaşayan Emel Yaşar ve Nahide Hacıoğulları, muhtarlık için mücadele ediyor. Eşinden iki yıl önce ayrılan ve eski kayınvalidesinin karşısına rakip olarak çıkan Emel Yaşar, “Muhtarlığa eski kayınvalideme inat olsun diye aday olmadım” dedi.

Sakarya Mahallesi"nde ilginç bir rekabet yaşanıyor. İki yıl öncesine kadar gelin- kaynana olan 28 yaşındaki Emel Yaşar ile 47 yaşındaki Nahide Hacıoğulları, bu kez yerel seçimlerde rakip olarak karşı karşıya geldi. Bir çocuk annesi Emel Yaşar eşinden boşanıncaya kadar kayınvalidesi Nahide Hacıoğulları ile bir türlü geçinemediğini belirterek, “Eşimden iki yıl önce ayrıldım. Ancak ona inat olsun diye aday olmadım. 3.5 yaşındaki kızıma bakmak zorundayım” dedi. Mahalleye propaganda için astığı resimlerin birileri tarafından yırtıldığını da söyleyen Emel Yaşar “Resimlerimin kim tarafından yırtıldığını bilmiyorum. Ama hiç fark etmez. Mahallemizde oturanlar zaten beni tanıyor” diye konuştu.

Nahide Hacıoğulları ise, “O torunumun annesi, kendisine saygı duyuyorum. Ancak mahallemizin sorunlarına vakıf olan benim. Muhtarlıkta 6.5 yıl sekreter olarak çalıştım. Mahalle halkımız da beni çok iyi tanıyor. Kendimden eminim” dedi. Kendisinin İlçe Seçim Kurulu'na hem muhtarlıkta çalıştığı hem de aday olduğu için şikayet edildiğini kaydeden Nahide Hacıoğulları “Beni kimin şikayet ettiğini bilmiyorum. Ama şikayetlerin haksız olduğu ortaya çıktı ve ben şu anda muhtar adayı olarak halkımın karşısındayım” diye konuştu.

HÜRRİYET