Kaza, Atatürk Bulvarı Cumhuriyet Meydanı Kavşağı'nda meydana geldi. Bir yakınlarının düğünlerine katıldıktan sonra evlerine dönmek için yola çıkanları taşıyan Kamil Kuşçulu yönetimindeki minibüse, kavşaktan şehir merkezine dönmeye çalışırken, önce Trabzon yönüne giden Ahmet Coduroğlu yönetimindeki 37 EP 276 plakalı kamyon, ardından da Fatih Şahin yönetimindeki 55 ES 855 plakalı minibüs çarptı.

Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, 55 C 0082 plakalı minibüste bulunan Ömer, Hülya, Erol, Dursiye, Sevilay ve Yaren Şahin, Duygu ve Dilara Çakır, Necmiye ve Muradiye Kalelioğlu, Nuray ve İsmet Çakıroğlu, Hatice Ay, Abdurrahman Cömert, Bensube Akın, Rahmi Kurt, Aygül Tektaş ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kadın yaralandı.

Can pazarının yaşandığı kaza sonrası yaralılar çevredekilerin de yardımıyla araçtan çıkarıldı, sevk edilen çok sayıda ambulansla bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan durumu ağır olan Erol ve ömer Şahin ile Necmiye Kalelioğlu, Duygu Çakır, Abdurrahman Cömert ve Hatice Ay ile kimliği henüz belirlenemeyen kadın, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Yaralıların tedavileri sürerken, araç sürücüleri ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

DHA