Sivas, Kahramanmaraş, Düzce, Muğla ve Şanlıurfa ve Düzce'de, cuma namazı öncesinde, helikopterleri düşen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için dua edildi.

Kahramanmaraş Müftüsü Bekir Gülce, Merkez Hz. Yunus Camii'nde verdiği vaazda, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin geçirdikleri kazanın ülkede büyük üzüntü yarattığını söyledi.

Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için Kahramanmaraş'taki tüm camilerde, verilen hutbe öncesinde dua edildiğini bildiren Gülce, helikopterdekilerin bir an önce sağ salim bulunmalarının temenni edildiğini belirtti.

SİVAS

Sivas'ta, cuma namazı öncesinde BBP Sivas İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, daha sonra kentin en büyük camisi olan Ulu Cami'ye geçti.

Namaz öncesindeki vaazda Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için kısa bir dua okuyan Sivas merkez vaizi Hayri Uçar, namazın ardından da Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için dua etti.

Vaiz Uçar, duasında “Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinin sarp dağlarında helikopterinin düştüğü tahmin edilen Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının kurtuluşuna şu ibadetimizi vesile eyle yarabbi” dedi.

Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin bu memleketin sevilen evlatları olduğunu ifade Uçar, ailelere de sabır diledi.

DÜZCE

Düzce BBP İl Yönetimi tarafından Merkez Cedidiye Camii'nde kılınan cuma namazının ardından, bir grup partili büyük bir Türk Bayrağı açarak Yazıcıoğlu ve beraberindeki kazazedeler için sesiz yürüyüş yaptı.

Düzce Anıt Park'taki, Atatürk Anıtı'na kadar polis eşliğinde yürüyen gruptakiler, Yazıcıoğlu ve beraberindeki kazazedeler için dua eti.

Dua okunması sırasında birçok kişinin ağladığı görüldü.

ŞANLIURFA

İl müftülüğü yetkilisi, cuma namazı öncesinde merkezi sistem aracılığıyla verdiği vaazın sonunda, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin Kahramanmaraş yakınlarında iki gün önce düştüğünü ve helikopterdekilere halen ulaşılamadığını hatırlattı.

Olayın gerçekleşmesinin ardından devletin bütün imkanlarıyla arama kurtarma çalışması başlattığını, ancak buna rağmen şu ana kadar helikoptere ve içindekilere ulaşılamadığını belirten vaiz, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve yanında bulunanların bir an önce bulunması için cemaatten dua etmelerini istedi.

MUĞLA

Muğla'da BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesi sonrasında başlatılan arama ve kurtarma çalışmalarının yetersiz kaldığını iddia eden grup, Kurşunlu Camisi'nde cuma namazı kıldıktan sonra, cami önünde toplandı.

Ellerinde “Alperen Ocakları” yazan pankart ve Türk bayrakları taşıyan grup adına açıklama yapan BBP Muğla merkez İlçe Başkanı Zeynel Gezici ve diğer parti yöneticileri, kazadan sonra 45 saatten fazla zaman geçmesine rağmen kazazedelere ulaşılamadığını hatırlattı.

Yapılan açıklamanın ardından, sloganlar atan grup, polis ekiplerinin uyarılarına rağmen Muğla Valiliği önüne kadar yürüdü.

Polis eşliğinde Sınırsızlık Meydanı'nda ikinci defa açıklama yapan gruptakiler, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve helikopterdekilerin kısa sürede bulunmaması halinde tepkilerinin daha sert olacağını öne sürerek dağıldı.