DENİZLİ'deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim- İş Sendikası üyelerinin kortej yürüyüşüne katılmasına izin verilmeyince ortalık karıştı. Polis ile 300 kişilik grup arasında arbede yaşandı, bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Aralarında DSP İl Başkanı Mustafa Değirmenci'nin de bulunduğu 8 kişi ise gözaltına alınıp ekip otosuna götürüldü. Ancak, bu kişiler 15 dakika sonra herhangi bir adli işlem yapılmadan serbest bırakıldı.

Denizli Valiliği'nce oluşturulan Cumhuriyet Bayramı İl Kutlama Komitesi'nin geçen 10 Ekim'de aldığı, `kortej yürüyüşüne sivil toplum kuruluşlarının katılmaması' yönündeki karar, bayram coşkusuna gölge düşürdü. Dünkü yaptıkları açıklamalarla valiliğin aldığı karara uymayacaklarını belirtip bugün sabah erken saatlerde kortejde yer almak için Delikçipınar Meydanı'na gelen ADD ve Eğitim- İş Sendikası'na üye yaklaşık 300 kişilik gruba CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, DSP İl Başkanı Mustafa Değirmenci ve İşçi Partisi İl Başkanı Mustafa Güleç de destek verdi.

Grubun korteje katılacağı sırada polis engel oldu. Emniyet yetkilileri, Denizli Valiliği'nin aldığı karar uyarınca kortej yürüyüşüne katılamayacaklarını söyleyerek grubu vazgeçirmeye çalıştı. Polis ve kalabalık grup arasında bir süre tartışmalar devam ederken, Valilik önündeki protokol tribününde oturan CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, grup temsilcileriyle görüşerek, "Provakatif bir eylem olabilirmiş. Valiliğe ihbar gelmiş. Bu nedenle yürüyüşe izin verilmiyor, sağduyulu olalım, dağılalım" çağrısını yaptı. CHP'li Ertemur'un çağrısı da sonuç vermedi. / DHA