Ancak yeni hastane binasının acil servis ünitesindeki kapılar ve koridorlar, sedyelerin geçeceği kadar geniş olmadığı gerekçesiyle yıkılmaya başlandı. Bu nedenle acil servis, 5 kilometre mesafedeki hastanenin eski binasında bırakıldı.

Merkez Seyhan İlçesi Yeni Baraj Mahallesi'ndeki Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, TOKİ tarafından yaptırılan merkez Yüreğir İlçesi Serinevler Mahallesi'ndeki yeni binasına 1 Ocak'tan itibaren taşındı. Ancak acil servis bölümünün kapılarının dar olması yüzünden sedyelerin geçemediği fark edilince, hastane yönetimi acil servisi eski binada bıraktı. Yapılan incelemelerde ünitenin acil servis standartlarını taşımadığı belirlendi. Bunun üzerine yeni binadaki acil servis ünitesi için yeniden ihale açılarak, koridor ve kapıların istenilen ölçüde yapılması inşaatına başlandı. Yeni acil servisin ancak 6 ay sonra tamamlanabileceği öğrenildi.

SENDİKA: ACİL SERVİS 5 KİLOMETRE UZAKTA

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, hastaneyi teslim alanlar hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini savundu. Kimsenin sorumluluğu üstüne almak istemediğini belirten Yüksel, "Ocak ayından itibaren hastane yeni binasında hizmet vermeye başladı. Ancak acil servis 5 kilometre uzaklıktaki eski binada kaldı. Bu kabul edilemez bir durumdur. Eski binadaki acil serviste cerrah yok. Kan bankası da yeni binaya taşındı. Ayrıca görevli personel, döner sermayemiz azalmasın diye hastayı 5 kilometre uzaktaki hastanesine göndermeye kalkarsa, ölüm yaşanabilir" dedi.

'YENİ DOĞAN SERVİSİ UNUTULDU'

Hastanede başka sorunlar da olduğunu belirten Yüksel şöyle konuştu:

"Yıkımı devam eden acil servisin 6 ay sonra hizmete gireceği belirtiliyor. Ancak aynı hastaneye yeni doğan servisi yapmayı da unutmuşlar. Yeni binada ameliyathanenin uyandırma bölümünü yeni doğan servisi yapmaya çalışıyorlar. Doktorların muayene odalarına lavabo konulmamış. Hastanenin birçok yeri yağmurlarda akıyor. Ayrıca laboratuvara havalandırma konulmamış. Bunlar kabul edilecek gibi değildir."

Adana İl Sağlık Müdür Vekili Sadettin Özsürekçigil konuyla ilgili olarak konuşamayacağını belirtirken, TOKİ ve Valilik yetkilileri de henüz bir açıklama yapmadı.