Adana'da 46 yaşındaki Mustafa Kandemir'i, alacağına karşılık eşiyle birlikte olmak istediği iddiasıyla ensesine satırla vurarak öldüren Mehmet Dinç hakkında, ömür boyu hapis cezası istendi

Seyhan Nehri"nin DSİ Çamlığı içinden geçen bölümünde 4 Mart"ta meydana gelen olayda, Mısır Çarşısı'nda cep telefonu ticari yapan Mustafa Kandemir, akşam saatlerinde 10 yıllık arkadaşı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü"nde çalışan Mehmet Dinç"i telefonla arayarak gezinti ve sohbet teklifinde bulundu.

Dinç, bir arkadaşına ait otomobille Kandemir"i alıp birlikte Dilberler Sekisi"ne gittiler. Burada alkol aldıktan sonra Kandemir, daha önceden tanıdığı bir kadını telefonla arayarak çağırdı.



Dinç, gelen kadınla Galleria İş Merkezi civarındaki açık otoparkta birlikte oldu. Daha sonra 2 arkadaş, Beyazevler Mahallesi"ndeki çamlığa giderek araç içerisinde alkol almaya devam ederken aralarında borç- alacak konusunda tartışma çıktı.


"AHLAKSIZ TEKLİF" İDDİASI
Mehmet Dinç"in iddiasına göre, Kandemir daha önce verdiği ve her ay faizini aldığı 34 bin TL borç paranın bir sonraki aya ait faizine karşılık arkadaşına, eşi veya büyük kızıyla birlikte olma teklifinde bulundu.

Dinç de, arkadaşının bu teklifi karşısında şuurunu kaybederek araçta bulunan satırla Kandemir"i ensesine vurarak öldürdü. Daha sonra da cesedini Seyhan Nehri"ne attı.

Vatandaşların görerek ihbarda bulunması üzerine ceset sudan çıkartıldı. Yapılan araştırmada, Kandemir"in en son binerken görüldüğü otomobilin plakasından yola çıkılarak, şüpheli Mehmet Dinç"i yakaladı.

İfadesinde Mustafa Kandemir"den 34 bin TL borç aldığını belirten Dinç, “Olay günü birlikte yemek yedik, içki içtik. Daha sonra alkol almaya devam ediyorduk.

Bana, ""Borcun faiziyle birlikte 50 bin TL oldu. Borcun bir sonraki ayın faizine karşılık eşini veya büyük kızını getir" dedi. Kendimi kaybetmişim. Olay anını hatırlamıyorum. Daha sonra cesedi suya attım” Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Mehmet Dinç hakkında "kasten öldürme" suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanması için iddianame hazırladı. Dinç, önümüzdeki günlerde Adana 3"üncü Ağır Ceza Mahkemesi"nde hakim karşısına çıkacak.

DHA