Kapanan yolların açılması için geceli gündüzlü çalışmalar devam ediyor.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentteki kar yağışı ve tipi nedeniyle, 133 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Yollarının ulaşıma açılması için il özel idaresine ait ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtilen açıklamada, ayrıca yüksek kesimlerde kar miktarının fazla olmasından dolayı vatandaşlar çığ tehlikesine karşı uyarıldı. Hafta sonundaki yoğun yağış sonrası kar kalınlığı kent merkezinde 2 metre 10 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 3 metreye ulaştı.

İl merkezinde mahalle ve sokak yollarını açma çalışmaları da devam ediyor. Evleri kar altında kalan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla evlerini kardan temizlemeye çalışıyor. Kar nedeniyle araçları karlar altında kaybolan bazı vatandaşlar, araçlarının etrafındaki karları küreklerle temizliyor. Yüksek binaların çatılarında ise vatandaşlar bacalara ya da çatı kenarlarına sabitledikleri urganları bellerine dolayarak kar küreme çalışması yapıyor.

Tatvan çarşı merkezinde bulunan binaların çatılarında biriken karların temizlenmesine de öncelik verildi. Biriken karların iş yerlerine gelen müşterilerin üzerine düşmesinden korkan esnaf, sabah saatlerinden itibaren çatılara çıkarak küreklerle karları temizledi.