Şüphelilerin Ahmet Irmak'tan sigara ve içki parası istediği, vermeyince de öldürdükleri öne sürüldü. Jandarmanın cinayeti, bekçi Irmak'ın cep telefonunun IMEI numarasından takibe alarak çözdüğü belirtildi.

Balıkesir'de Turgan İnşaat firmasına ait DSİ Gölet İnşaatı şantiyesinde bekçilik yapan Ahmet Irmak, dün akşam Cinge Köyü'ndeki evine dönmedi. Telefonlara da cevap vermemesi üzerine şüphelenen yakınları gölet inşaatına gittiklerinde, şantiyenin barakasında Irmak'ın cesediyle karşılaştı.

TÜFEKLE BAŞINDAN VE GÖĞSÜNDEN VURULMUŞ

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede, Irmak'ın av tüfeğiyle başına ve göğsüne üç el ateş edilerek öldürüldüğünü belirledi. Olay yerinde yapılan incelemede, 3 boş av tüfeği kartuşu ve 4 sigara izmariti bulundu. Şantiye binası penceresinde parmak izlerine rastlandı. Irmak'ın cep telefonu da bulunamadı.

IMEI NUMARASI YAKALATTI

Jandarma ekipleri cinayetin ardından, Ahmet Irmak'a ait cep telefonu satış faturasındaki IMEI numarasını takibe aldı. Cinge Köyü yakınlarındaki Pamukçu Beldesi'nde cep telefonu satışı yapan işyeri ile görüşen ekipler, Irmak'a ait olan cep telefonunun satıldığını belirleyince, şüphelilerin kimliklerine ulaştı. Cinge Köyü'ndeki evlerine operasyon düzenleyen jandarma, 23 yaşındaki Emrah Aslan ve 19 yaşındaki İsmail Bayram'ı gözaltına aldı. Şüphelilerden Emrah Aslan ifadesinde "Arkadaşım İsmail ile Ahmet Irmak'ın kaldığı şantiyeye gittik. Kendisi yoktu, gelince kendisinden sigara ve bira parası istedim. 'Size sigara da yok, bira parası da yok' deyince ateş açtım. Önce göğsüne sonra başına ateş ettim. Banka kartları ve kimliğini ormana, tüfeği gölete attık" dedi.

İsmil Bayram ise Ahmet Irmak'ı para vermesi için iknaya çalıştığını, ancak başaramadığını söyledi. İki şüphelinin daha önce de Cinge Köyü'nde bir evden 7 bin lira değerinde altın ile döviz çaldıkları öne sürüldü.

Jandarma ekipleri şüphelilerin gölete attığı tüfeği buldu. İki şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.