ANKARA"nın Etimesgut İlçesi"nde 4 Ekim 2009 tarihinde yakılan otomobilin bagajında ölü bulunan 32 yaşındaki Vedat Akın"ın katil zanlıları olarak, birlikte yaşadığı kadın arkadaşı 26 yaşındaki Sözlem U. ile kadının anne ve babası gözaltına alındı.

Ankara Çayı kenarında yakılan otomobilin bagajında ölü bulunan ve üzerinde kimlik çıkmayan kişinin Vedat Akın olduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Ankara Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Akın"ın birlikte yaşadığı kadın arkadaşı Sözlem U."yu takibe aldı. Ceset üzerinde yapılan incelemede, Akın"ın bıçaklanarak öldürüldükten sonra arabasına konulduğu ve aracın kundaklama sonucu yakıldığını tespit eden ekipler, araştırmalarını cinayet üzerine yoğunlaştırdı. Akın"ın birlikte yaşadığı Sözlem U."nun ifadesine başvuran ekipler, verilen çelişkili ifadeler üzerine Sözlem U., babası Osman U. ve annesi Neriman U."yu gözaltına aldı.


CESEDİ BAGAJA KOYUP ARACI KUNDAKLADILAR
Emniyette yapılan sorgulamanın ardından gözaltına alınan Sözlem U. ifadesinde, bir süredir Vedat Akın ile birlikte yaşadığını, ancak Akın"ın sürekli kendisini döverek şiddet uyguladığını öne sürerek şöyle dedi: “Olay günü beni yine dövdü. Ben de kaçıp babamın evine gittim. Ama Vedat buraya da gelerek hem beni, hem de babamı dövdü. Sonrasını hatırlamıyorum.” Baba Osman U.'nun ise, Vedat Akın"ın kızlarının peşini bırakmadığını ve kendilerini de tehdit ettiğini belirterek, olay günü evlerine gelen Akın"ın kendilerine saldırdığını, kavga sırasında eline geçirdiği bıçakla Akın"ı öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi.

Sözlem U. ile baba Osman U."nun olaydan sonra Akın"ı otomobilin bagajına koyarak Ankara Çayı"nın kenarına götürdükleri ve burada aracı yaktıkları kaydedildi. Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan şüpheliler Adliyeye sevk edildi.- DHA