Zonguldak"ın Ereğli İlçesi"nde, 8 yıl önce askerliğini yapan 28 yaşındaki Ahmet Danışmaz, çocukluk arkadaşı 25 yaşındaki Kenan Öztürk"ün yerine de askere gitti.

2"nci askerliği Edirne"de yapan Ahmet Danışmaz, izinli geldiği memleketinde Öztürk ile birlikte gözaltına alındı. Ahmet Danışmaz"ın, arkadaşının yerine 50 bin lira karşılığında askerlik yapmayı kabul ettiği ve dönüşünde otomobil alma hayali kurduğu belirtildi.
Öztürk, askerliğini 2002- 2003 yılları arasında yapan Ahmet Danışmaz"a iddiaya göre, “Biz birbirimize çok benziyoruz. Benim yerime askere gitsene” dedi. Danışmaz, önce şaka yaptığını düşündüğü arkadaşının, “Sana askerlik boyunca her ay bin lira, bittikten sonra da 50 bin lira veririm” demesi üzerine teklifi kabul etti. Yakınlarına, “Kendi askerliğimi Isparta"da rahat bir ortamda yaptım. Bunu da yaparım, bir şey olmaz. Dönünce de otomobil alırım” dediği belirtilen Ahmet Danışmaz, 5 Aralık 2009"da Ankara Etimesgut"taki birliğe teslim oldu. Acemi eğitimini tamamlayan Danışmaz, daha sonra Edirne Keşan"daki 4"üncü Mekanize Tugay Komutanlığı"nda Kenan Öztürk"ün yerine askerliğini yapmaya devam etti.
Danışmaz, izinli olarak memleketi Ereğli"ye geldi. Polis ekipleri, bir ihbar üzerine dün önce Kenan Öztürk"ü, bugün de Ahmet Danışmaz"ı gözaltına aldı. Kenan Öztürk ve Ahmet Danışmaz, ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Öztürk ve Danışmaz, “Başkasının yerine askerlik görevini ifa etmek ve evrakta sahtecilik” suçlarından adliyeye sevk edildi.

DHA