Edinilen bilgiye göre, Ada Mahallesi Toy Sokak'ta ikamet eden 60 yıllık evli bir çocuk ve üç torun sahibi Şükrü Uğur (94) ile Fatma Uğur (94), gece bir süre odalarında sohbet etti. Gelinleri Münevver Uğur bir ara odalarının kapısını açtığında Şükrü Uğur'un eşinin yüzünü okşadığını gördü. Daha sonra rahatsız etmemek için kapıyı kapayan Münevver Uğur, öğle saatlerine kadar kayınpederi ve kayınvalidesinin yataklarından kalkmaması üzerine kendilerini kahvaltıya çağırmak için odaya girdi. Uğur, yaşlı çiftin yataklarında cansız bedeni ile karşılaştı. Yapılan ilk incelemede yaşlı çiftin normal şekilde öldükleri belirlendi. Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Şükrü ve Fatma Uğur çiftinin cesetleri, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Anne ve babasının ani ölümünün kendilerini şoke ettiğini belirten Şaban Uğur (56), birbirlerine çok büyük bir sevgiyle bağlı olduklarını söyledi. Uğur, "Onlar birbirlerini çok seviyorlardı. Birbirlerinin acılarını görmeden birlikte öldüler. Cuma günü ve kandil sabahı anne ve babamızı kaybettik. Bu yüreğimize su serpse de çok büyük bir acı yaşıyoruz" dedi.

Yaşlı çiftin pazar günü Gerze ilçesine bağlı Yuvalı köyü Güllük Mahallesi'nde öğle namazına müteakiben toprağa verileceği bildirildi.