Şu anda 32 yaşında olan Tuğba Cankurt Sagat 1986 yılında 6 yaşında okul çıkışı evine dönerken Mustafa Cinli isimli bir şahsın kullandığı at arabasının altında kalarak kaza geçirdi. Kazadan sonra kaldırıldığı Adana Numune Hastanesinde doktorların yaşama şansı az dediği küçük kız uzun süre komada kaldı. Şans eseri hayata tutunan Sagat geçirdiği kazada at arabasının kancasının alt çene kemiğine girip burun kemiklerini parçalaması sonucu yüzünden ve kazada parçalanan sağ bacağından bu güne kadar 200'e yakın ameliyat geçirdi.

Japonya başta olmak üzere birçok yabancı doktorun da ameliyatlarına katıldığını ve yaşamasını da doktorlara borçlu olduğunu söyleyen Sagat, "6 yaşında suratı paramparça olmuş ve yaşama şansı verilmeyen küçük bir kız çocuğuyken şu anda başarılı bir iş kadınıyım. Kazadan hatırladığım tek şey üzerime süratle gelen bir at arabasıydı. Nasıl oldu şu anda bilmiyorum. Aradan geçen 25 yılda Adana ve Ankara'da 200'e yakın ameliyat geçirdim. Ameliyatıma Avrupa'dan ve Japonya'dan gelen doktorlar da girdi. Dünyada benim kadar ameliyat olan bir kişi var mı bilmiyorum. Şu anda evliyim ve iki çocuğum var çok mutluyum" diye konuştu.

Tuğba Cankurt Sagat 'ın babası Hacı Sagat, "Kızım çok zor günlerden geçti. Kaza sonrası doktorlar yaşamaz demişti. Ama o mücadele etti hayatta kaldı. Şu anda başarılı bir iş kadını. Hayata pozitif bakabilen bir insan onu çok seviyorum. Kızımı şu anki haline kavuşturan doktorlara da çok teşekkür ediyorum" dedi

1986 yılında kazaya sebebiyet veren at arabası sürücüsü Mustafa Cinli ise, "O yıllarda 16 yaşındaydım. Kaza günü üvey anneme sinirlenip at arabasıyla evden çıktım. O sinirle atı da kırbaçladım. At çok hızlanmaya başladı. Ana yoldan giderken birden bire yola küçük bir kız çocuğu atladı. Atın freni yok tabi arabayı durduramadım. Arabanın yan tarafında bulunan kanca küçük çocuğun çenesinden girip burnunun ordan çıktı. Kaza sonrası Tuğba isimli küçük kızın bir çok kez ameliyat olduğunu bilkiyorum" şeklinde konuştu.