BURSA'da geçen Ocak ayında meydana gelen kazada, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Şeyda Zehir ile sınıf arkadaşı Betül Kökten'e çarparak ölümlerine neden olan otomobil sürücüsü Ümit Çetin, önce 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezası 2.5 yıla indirilen Çetin'in cezası, 24 eşit taksitte ödemek koşuluyla 18 bin 200 TL para cezasına çevrildi ve tahliye edildi.

Kaza geçen Ocak ayında Uludağ Üniversitesi Kampusu'nda meydana geldi. Ümit Çetin'in kullandığı 10 AFF 42 plakalı otomobil, Ziraat Fakültesi Kavşağı"nda aşırı hız ve yolun yağışlı olması nedeniyle virajı alamayıp kontrolden çıkıp elektrik direğine çarptı. Sürücü Ümit Çetin ile yanında oturan Hasan Koyuncuoğlu'nun yaralandığı kazada arka koltukta oturan Şeyda Zehir olay yerinde, arkadaşı Betül Kökten ise kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.


18 bin 200 LİRALAYA TAHLİYE
Kazanın ardından Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan, hakkında 15 yıla kadar hapis cezası ile dava açılan tutuklu sanık Ümit Çetin'in yargılaması tamamlandı.

İfadesinde, arkadaşı Hasan Koyuncuoğlu ile birlikte Uludağ Üniversitesi'nde okuyan kız arkadaşları Şeyda Zehir ile Betül Kökten"i ziyaret etmek için Karacabey'den Bursa'ya geldiklerin anlatan Çetin, üniversite kampusundaki kafeteryada oturduktan sonra kendilerini evlerine bırakmak isterken kaza yaptıklarını söyledi. Kaza yapmasında yağmur nedeniyle yolun kaygan olmasının etkili olduğunu söyleyen Çetin, “Betül ve Şeyda"nın öldüğünü tedavi gördüğüm hastanede öğrendim. Kazayı ve arkadaşlarımın acısını her gün yaşıyorum. Canım çok yanıyor. Taktir mahkemenin” dedi.

Mahkeme heyeti, karar aşamasına gelen duruşma sonunda Ümit Çetin'e önce 3 yıl hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, 2 yıl 6 aya indirdiği cezayı 24 eşit taksitle ödenmesi koşuluyla 18 bin 200 TL para cezasına çevirip sanığın tahliyesine karar verdi.

Milliyet