Hüseyin Üzmez tarafından taciz edildiği iddia edilen B.Ç'nin ailesi ilk defa konuştu. Röportaj Vatan gazetesinde yayınlandı. Ancak röportajın hikayesi yalanlarla dolu.


Vatan gazetesinden Sanem Altan bir gazetecilik başarısına imza atarak (!) Bursa"da Hüseyin Üzmez tarafından taciz edildiği iddia edilen 14 yaşındaki B.Ç"nin ailesiyle röportaj yaptı. Bugüne kadar kimseye konuşmayan ailenin açıklamaları dün Vatan gazetesinin Pazar ekinde yayınlandı.

Röportajı yapan Sanem Altan, röportajı kendisine Kanal 7 ana haber sunucusu Erhan Çelik"in ayarladığını yazdı. Altan"ın verdiği bilgiye göre Erhan Çelik, Sanem Altan"ı arayıp “Merhaba, ben Erhan Çelik, Kanal 7"den. Hüseyin Üzmez"in taciz ettiği küçük kızın annesi ile röportaj yapmak ister misiniz?” demiş ve röportajı elleriyle Vatan muhabirine sunmuştu. Kendisinin de bu duruma oldukça şaşırdığını belirten Altan, bugüne kadar hiç görüşmediği birinin kendisine neden böyle bir iyilik yaptığın sorgulamak aklına gelmemiş.

Vatan gazetesinde dün yayınlanan röportajda yer alan bu bilgilerin tamamen yalan olduğu ve tüm ahlak kuralları yıkılarak yapılan bir işin kılıfı olduğu Erhan Çelik"in açıklamasıyla ortaya çıktı.

Erhan Çelik bugün yaptığı yazılı açıklamada, Sanem Altan"ı kendisinin aramadığını, ortak bir proje yürüttüğü Selim Dindar"ın Altan"ı aradığını belirtti.

Röportajın neden Sanem Altan"a teklif edildiği konusuna da açıklık getiren Çelik, B.Ç"nin ailesinin iki farklı gruptan gazeteci talebi üzerine iki kişinin röportaj yaptığını aktardı. Erhan Çelik"in yaptığı röportaj, yarın görülecek duruşma sonrası yayınlanacak.

Aşağıda hem Vatan gazetesinde yer alan bölüm, hem de Erhan Çelik"in açıklaması yer alıyor.

"NEDEN BU İYİLİĞİ YAPTI!"
Sanem Altan"ın dün Vatan gazetesi Pazar ekinde yayınlanan röportajında aktardığı kısım şöyle;
“…Ama Kasım ayında bir gün, telefonum çaldı, açtım... “Merhaba, ben Erhan Çelik, Kanal 7"den. Hüseyin Üzmez"in taciz ettiği küçük kızın annesi ile röportaj yapmak ister misiniz?” dedi. “Tabii ki. Buna bayılırım. Müthiş olur, harika, olağanüstü, muhteşem” diyerek telefonu kapadım. Çünkü Hüseyin Üzmez"i değil ama anneyi gerçekten merak ediyordum. Öyle heyecanlandım ki, ancak saatler sonra aklıma geldi “Erhan"ı hiç tanımıyorum, bana bu mesleki hoşluğu niye yapıyor acaba?” diye sormak. Çünkü tahmin edersiniz ki, bu tip yardımlaşmalar bizim dünyamızda pek yoktur. Ya da çok az rastlanır... Ama gözümü bu röportaj bürümüştü ve o kadınla karşılaşana kadar başka hiçbir soru ve cevap beni ilgilendirmiyordu. ”

Bu haber üzerine Erhan Çelik"in yaptığı açıklama;

"HAYRETLE OKUDUM"
“Vatan Gazetesi"nde dün Sanem Altan imzasıyla yayımlanan röportajı büyük bir hayretle okudum. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, söz konusun röportajı aileden alan gazeteci benim.

Görüşme teklifimi kabul eden aile bana güvendiğini ancak röportajın yalnızca Kanal 7"de yayımlanmasının bazı çevreler tarafından maksatlı bir şekilde tek taraflı olarak gösterilebileceğini, bu nedenle farklı bir gruptan başka bir gazetecinin de aynı anda röportaja ortak olmasının endişelerini gidereceğini belirttiler.

"SANEM ALTANI BEN ARAMADIM, SELİM DİNDAR ARADI"
Gazetecilik başarısı olarak gördüğüm röportajı daha önce birlikte mesai harcadığımız Sabah Gazetesi"nden bir muhabir arkadaşımla yapmak istedim ve bunu aileye bildirdim. Onlar, benim seçeceğim diğer gazeteciye de güveneceklerini ifade edip teklifi kabul ettiler. Ancak bu noktada devreye Selim Dindar girdi.

ALTAN'I ARAYAN DİNDAR DA HAYRET ETTİ
Diyarbakır Cezaevi"yle ilgili ortak bir kitap projesi yürüttüğümüz Selim Dindar, Ahmet Altan ve Altan ailesi ile olan dostluğundan hareketle röportaj için Sanem Altan ismini gündeme getirdi ve onu aradı. Bu nedenle Sanem Altan"ın yazısında Selim Dindar ismini kullanmaksızın beni "kendisini arayarak röportaj teklifi sunan gazeteci olarak yansıtması" anlaşılır gibi değil. Keza bu durumu Altan ailesinin yakın dostu olan Selim Dindar da anlayamadığını, Sanem Altan"ı kendisinin aradığını, röportajın ardından kendisiyle görüşen gazetecilere de ifade etti.

Tüm bu olayların ardından hakkımda yazılan ve yanlış anlamalara meydan veren röportajla ilgili asıl gerçeklerin bilinmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.”


Haber 7