Aydın Eski Eserler Sevenler Derneği Başkanı Havva Çetintürk restoresi tamamlanan Aydın Merkez Veysi Paşa Mahallesindeki Nasuh Paşa Külliyesinin Aydın"ın Kültür İnformasyon merkezi olarak hizmet vermesi gerektiğini belirterek , uygulamanın gerçekleşmesi halinde Aydın"ın Türkiye"ye model teşkil edeceğini söyledi.
Aydın Eski Eserleri Sevenler Derneğinin son derece yetersiz fiziki ortamda faaliyet gösterdiğinin altını çizen Havva Çetintürk “Elimde görülen Aydın"ın Cumhuriyet ve öncesine ait belge ve tarihi dokümanlarımızı bilimsel şartlar altında muhafaza etmemiz gerekirken fiziki alan yetersizliğinden bu mümkün olmuyor. Sonuç da gözümüz gibi bakmamız gereken Aydın"ın tarihi dokümanları, ne kadar çaba sarf etsek de bozulmalar yaşıyor. Güneş ışığı dahi görmeyen cam bölmelerde saklanması gereken tarihi belgeler fiziki alan yetersizliğinden birbirinden kopuk yerlerde muhafaza ediliyor. Nasuh Paşa Külliyesinin Kültür İnformasyon merkezi olarak kullanılmaya başlanması ile tarihi dokümanlarımızı da zamanın ve iklimin olumsuz etkilerinden kurtaracağız. Şu an Külliyenin kiracısı konumunda olan Aydın Ticaret Odası"nın bu konuda duyarlılık göstererek bu projeye destek vermesi çok önemli , bu proje için desteklerini bekliyoruz” dedi.
Nasuh Paşa Külliyesinin Kültür İnformasyon Merkezi olarak kullanılmaya başlanmasının Aydın merkezin turizm faaliyetlerinden de alması gereken payı almasında önemli bir etken olacağını ifade eden Havva Çetintürk “Böyle bir durumda Aydın"a gelen bir turist hiç çaba harcamadan direkt olarak Kültür İnformasyon Merkezine gelerek Aydın"ın tarihi, turistik ve ören yerleri hakkında bütün bilgileri alıp, tarihi zenginliklerini de Külliye içinde sergilenecek bir müze de görme fırsatı bulabilecek. Bizim hayalini kurduğumuz bu proje ile Aydın Ege Bölgesinin Kültür Merkezleri arasındaki yerini alacak. Sadece Aydın Ticaret Odamızdan değil bu proje için Aydındaki tüm sivil toplum örgütlerimizden , Valimizden , Belediye Başkanımızdan ve bütün Aydınlılardan destek bekliyoruz” diye konuştu.