Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Ücretsiz Ders Kitabı Temini Projesi'' kapsamında 2003-2004 eğitim ve öğretim yılından beri ilköğretim öğrencilerinin, 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren de ortaöğretim öğrencilerinin ders kitaplarının ücretsiz olarak verildiğini anımsattı.

Töre, ''Bazı derslerin kitapları, öğretim programları gereği takım halinde gönderilmektedir. Bu kitaplardan kullanılmış, okutulma süresi dolan ve programları değişenler ile öğrencilerin kullandıkları defterler, evde, okulda biriken kullanılmış kağıtların toplanarak geri dönüşümü sağlanarak ekonomiye kazandırılması amaçlanmaktadır.Ülkemiz kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanılması ve öğrencilerimizde çevre bilinci ve duyarlılığın oluşması amacıyla kullanılmış ders kitapları, defterleri ve atık kağıtların toplanması ve ekonomiye kazandırılması planlanmıştır'' dedi.

Töre, Aydın il genelinde 80 ton kitap, defter ve kullanılmış kağıt gibi hammadde toplandığını, köy ve beldelerden de 40 ton gelmesinin beklendiğini, temmuz ayı sonunda 120 ton malzemeyi Milli Eğitim Bakanlığı geri dönüşüm merkezine teslim edeceklerini söyledi.


aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png