CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun çalışmalarını yürüttüğü Kayseri dosyası, son kurultayda Parti Meclisi'ne (PM) giren Konya Milletvekili Atilla Kart'ın sorumluğuna verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile gerçekleşen bu değişiklik sonrası süreç, hukukçu kökenli Kart tarafından takip edilecek.

"KİŞİSELLEŞTİ" ELEŞTİRİSİ

BUGÜN'ün aldığı bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun, Kayseri dosyasının, CHP'li Kulkuloğlu ile AK Parti Grup Başkanvekili, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş arasında “polemiğeî dönüşmesinden rahatsız olduğu, konunun “kişiselleştiğini" düşündüğü, bu nedenle bu yönde karar aldığı belirtiliyor.

Genel Merkez'in, Kulkuloğlu'nun, bir basın toplantısında Elitaş'ın kendisi hakkındaki iddia ve suçlamalarına cevap verirken gözyaşlarını tutamamasından da rahatsız olduğu ifade edildi. Kulkuloğlu, sadece Meclis'teki basın toplantısında değil, bazı televizyon kanallarına açıklama yaparken de, gözyaşlarını tutamamıştı.

Kart sadece Kayseri merkezli iddialar konusunda değil, tüm yolsuzluk iddiaları ile ilgili çalışmadan sorumlu olacak. Bu kapsamda, Genel Merkez'de yolsuzluk masası ve ekibi oluşturulması bekleniyor. Genel Merkez'e ulaşan dosya sayısının arttığı, bu nedenle ekip çalışmasının gerektiği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu'nun PM'ye, “yolsuzluklarî konusunda da genel başkan yardımcılığı önerisi getirmesi bekleniyordu ancak CHP lideri, sürpriz bir kararla bu öneride bulunmadı. Bu öneri kapsamında Kılıçdaroğlu'nun Kart'ı MYK'ya getireceği ifade ediliyordu ancak son dakika CHP lideri, bu kararından vazgeçti. Ancak CHP lideri, yolsuzluk iddialarının yine de Kart sorumluluğundaki uzman ekip tarafından takip edilmesini istiyor.Kulkuloğlu, strateji değişikliği ile ilgili BUGÜN"ün sorusu üzerine, "Hiçbir bilgim yok. Bana bu yönde bilgi gelmedi. İlk defa duyuyorum" dedi.

bugün