Edinilen bilgilere göre, 24 Mayıs 2004 tarihinde Bostanlı"da yalnız yaşadığı evde öldürülen emekli öğretmen ve tur rehberi Suna Vural"ın (68), faili meçhul kalan cinayeti, Mayıs 2008 tarihinde gelen bir ihbarla tekrar incelemeye alındı. Polisi arayan kişi, 2 kişinin Vural"ın öldürülmesi cinayetiyle ilgili konuşmalarına şahit olduğunu bildirerek eşgallerini vermişti.

Bu gelişme üzerine olayla ilgili dosyayı tekrar açan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayetle bağlantıları bulunduğu değerlendirilen kişileri takibe aldı. Teknik takibin yanı sıra o dönemde ifadelerine başvurulan kişileri tekrar sorgulayan polis, delillerin toplamasının ardından operasyon yapmıştı.

Gözaltına alınan C.M. ile kardeşi U.M, cinayeti teyzelerinin oğlu A.N.E"nin bir arkadaşıyla işlediğini ve kendilerine anlattığını söylediler. Polis ekipleri uyuşturucu kullanmaktan sabıkalı A.N.E"yi (31) Karşıyaka"da, arkadaşı V.Ç"yi (31) ise Foça"da gözaltına aldı. A.N.E"nin, olayın meydana geldiği tarihte, ailesiyle birlikte öldürülen emekli öğretmen ve tur rehberi Suna Vural"ın apartmanında oturdukları, olaydan 1 yıl sonra ailesiyle birlikte apartmandan taşındığı tespit edildi.

Olay günü çatı katında arkadaşı V.Ç"yle birlikte alkol alıp, uyuşturucu kullandıklarını anlatan A.N.E"nin, apartmanda karşılaştıkları ve gürültü yapmaları nedeniyle tepki gösteren Suna Vural"ı evinin içine zorla soktuklarını, V.Ç"nin yaşlı kadını öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

V.Ç"nin ise içki parası bulmak için kadının evine girmeyi planladıklarını, eve girdiklerinde karşı koyan kadını öldürdüklerini, evden cep telefonu, bir miktar para ve yüzük aldıklarını, daha sonra kadına tecavüze yeltenerek içi çamaşırlarını çıkardıklarını, fakat vazgeçtiklerini anlattığı belirtildi.

Sorgularında birbirlerini suçlayan A.N.E. ile V.Ç"nin yanı sıra, olaydan bilgi sahibi olan, polisten gizleyen A.N.E."nin kuzenleri C.M. ve U.M., İzmir Cumuhuriyet Başsavcılığı"na sevk edildiler. C.M. ile U.M., savcılık tarafından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan A.N.E. (28) ile arkadaşı V.Ç. tutuklanıp cezaevine gönderildiler. - milliyet