ABD'nin Massachusetts eyaletinin Boston kenti dışındaki Middleborough kasabasının sakinleri, toplum içinde küfürlü konuşanlara 20 dolar (yaklaşık 36 TL) para cezası kesilmesini kabul etti.

Kasaba yetkilileri, para cezasının, günlük ve özel konuşmalara sansür getirmek için değil, yetişkinlerin kamuya açık alanlarda sesli ve küfürlü konuşmalarını engellemek olduğunu belirtiyorlar.

Kasaba halkı da küfredenlere verilecek para cezası kararından memnun. AP'ye konuşan bazı kasabalılar, kamusal alanlarda küfürlü konuşmalardan rahatsız olduklarını ve yasayla bunun önüne geçileceğini düşünüyor.

Ancak kasabalılar gibi düşünmeyenler de var. Bazı uzmanlar, neyin küfür olup olmadığının yasada muğlak olduğunu düşünüyorlar. Ayrıca yasaya karşı olanlar, insanların günlük hayatlarında duyduğu küfürleri konuşmalarından çıkarmasının son derece güç olduğunu belirtiyorlar.

Yaklaşık 20 bin nüfuslu kasabada alınan kararın anayasadaki ifade özgürlüğü hakkıyla ilgili soru işaretlerine yol açabileceği, ancak eyalet yasasının polise "bir kişinin toplum içinde bir başka kişiyle küfürlü konuşması halinde bu kişiyi gözaltına alma" yetkisi verdiği kaydedildi.