Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun, Balyoz iddianamesinde adı geçen Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcısı Kudret Bülbül"ü koruduğuna ilişkin iddiasına, “Kudret Bülbül"ü tanımıyorum” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu"nun iddiası, Ak Parti"nin önceki akşam Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında gündeme geldi. Erdoğan, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik"in konuyu gündeme getirmesi üzerine, Bülbül"ü tanımadığını, bakanı tarafından hazırlanarak önüne getirilen atama kararnamesini imzaladığını söyledi. Çelik de CNNTÜRK"e, “Başbakanın kararnamesini imzalaması kendisini çok yakından tanıdığı, özel himayesinde olduğu anlamına gelmez. Himaye söz konusu değil” dedi.

Bülbül "İntihar ederim" demiş

Çelik, şöyle konuştu: Hazırlanan belgede, yararlanılacaklar listesinde adı geçiyor. Orada bir de gazeteci listesi vardı. Onların isimleri orada geçiyor diye. Gıyabında birileri isimlerini yazdı ise bundan sorumlu olabilirler mi? Bunların hepsi içeri mi atılsaydı?. Bülbül ile görüştüm. Diyor ki, "Tekzipte bulundum, bu işlerle uzaktan yakından ilgili olduğum konusunda bir şey bulunursa görevimden istifa ederim, hatta intihar ederim" diye ileri derecede bir ifade kullandı. "Kendimden eminim, o tarakta bezim olmadı" diyor. Kılıçdaroğlu birkaç ay önce çıkan ve tekzip edilen bir haberi pişiriyor. Başbakan aleyhinde kullanıyor.”

Aman üşütme

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, dün Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed el Nahyan"ı kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina"daki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Erdoğan makama terlikle gelen Nahyan"a, “Bizim burası sizin oralara benzemez, sonra üşütme” diyerek espri yaptı.

hürriyet