AYDINPOST HABER MERKEZİ - Çetin’in geçen hafta kaleme aldığı “Bürokrat kim mi?” ve “Şehrimden siyaset manzaraları” başlıklı yazılarına Aydın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Tülay Küçükerol ile Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan yazılı açıklama geldi.

“Bürokrat kim mi?” yazısına yanıt veren Tülay Küçükerol’un açıklaması şöyle:

www.aydinpost.com adresi üzerinden yayın yapan internet gazetesinde 11.06.2012 tarihinde “Bürokrat kim mi?” başlığını taşıyan köşe yazısında şahsım hakkında birçok iddialar ve iftiralar ortaya atılmıştır.

04.06.2012 ve 11.06.2012 tarihinde yayımlanan yazılara şikâyetçi personel tarafından Valilik İnsan Hakları Komisyonuna müracaatta bulunulduğu konu edilmiş ve tarafımdan ilgili personele karşı insan haklarını ihlal ettiğim yazılmıştır. 04.06.2012 ve 11.06.2012 tarihi itibariyle İl İnsan Hakları Komisyonu tarafından gerekli soruşturma yapılmış, ancak herhangi bir karar yazılmamıştır. Dolayısıyla iş bu köşe yazılarının yazıldığı tarih itibariyle hakkımda bu hususta verilmiş bir karar bulunmadığından bu yazınız dayanaksız ve gerçek dışıdır.

107.20120628170815.jpg

Yazınız kapsamında yer alan ‘içinde tüyü bitmemiş yetim hakkı olan, devletin malını deniz gibi yemesi’ şeklinde ifade ile devletin imkanlarının şahsi çıkarlarım için kullandığım, müteahhit firmalardan maddi taleplerde bulunduğum, mesai saati içerisinde belediye işçilerini şahsi çıkarlarım için kullandığım ve görevimi ihmal ettiğimden bahsedilmiştir.

Öncelikle belirtmek isterim ki, müdürlüğüm bünyesinde geçmiş dönemlere nazaran yarı personel ile şehrin öncelikli alanlarından başlamak üzere tüm şehre hizmet verme amacındayım. Müdürlüğümüz hizmetlerinin şehrin her yerine yetişmesi mümkün olmaması görev ihmalinden değil, personel azlığından kaynaklanmaktadır.

Hiçbir şahıs ve firmadan şahsi anlamda bir talebim olmadığı gibi, müdürlüğüm bünyesinde çalışan hiçbir personeli mesai saatleri içerisinde şahsi işlerimde çalıştırmış değilim. Zira Aydın il sınırları içerisinde kendi ve aile fertlerimden biri adına kayıtlı taşınmaz bulunmadığından zeytinliğimi tımar ettirdiğim yönündeki bu iddialar tamamen mesnetsizdir.

Buna göre tarafınızdan yazılan köşe yazısının mesnetsiz, gerçeğe aykırı ve okuyanın nazarında hakkımda yanlış kanaatler uyandıracak şekilde kaleme alındığı açıktır. Bu nedenle bu açıklamayı kamuoyuyla paylaşırım.

106.20120628170917.jpg

“Şehrimden siyaset manzaraları” yazısına yanıt veren Başkan Çerçioğlu’nun açıklaması şöyle:

www.aydinpost.com adresi üzerinden yayın yapan internet gazetesinde 18.06.2012 tarihinde ‘ŞEHRİMDEN SİYASET MANZARALARI’ başlığını taşıyan köşe yazısında Belediye Başkanlığımızca ilimiz yeni otogar alanına ve mühürlenmesine ilişkin iddialar ortaya atılmıştır.

Belirtilen yazınızda da yer aldığı üzere 05.03.2012 tarihinde yazdığınız köşe yazısına verdiğimiz cevapta iddialarınıza tarafımızdan cevap verilmişti. Ancak benzer iddiaları yinelemeniz üzerine tekrar açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

Yazınız içeriğinde yer aldığı üzere otogar ihalesi de diğer tüm ihaleler gibi Kamu İhale Kurumu çerçevesinde ve Kamu İhale Kurumunca da onaylanmak suretiyle yapılmıştır.  Otogar alanına ilişkin Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünün 25.01.2012 tarih ve 276-2388 sayılı yazısı ile Çeştepe Belediye Başkanlığından inşaat ruhsatı talep edilmiştir. 05.03.2012 tarihli yanızına gönderilen tekzip metninde de belirtildiği üzere Belediye Başkanlığımızca her başvuru süresindedir. Dolayısıyla 14.03.2012 gününe ilişkin ruhsat başvurusu olmadığın dair açıklama gerçeği yansıtmamaktadır.

105.20120628171021.jpg

Yukarıda izah edildiği üzere yasal çerçeveler içerisinde yapılan ruhsat başvurumuz bulunması dolayısıyla belediyemizin bir ihmali söz konusu değildir. Dolayısıyla daha önceki yazılınızda da yer alan bu iddialar mesnetsiz ve yakışıksızdır.

Kamuoyuyla paylaşırız.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png