ürk Kızılayı’na beşten fazla gönüllü bağışçı bulan minik ilköğretim öğrencileri mutluluklarını Aydın protokolüyle paylaştı.

AY Mendo Tesisleri’nde düzenlenen törene Vali Yardımcıları Bestami Alkan, Muhsin Çatmadım, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Aydın İl Emniyet Müdürü Vekili Mürsel Sevindik, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Erdoğan ile öğrenciler, okul müdürleri ve öğrencilerin velileri katıldı.

14 Haziran’ın Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları günü olduğunu hatırlatan Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Kızılay’ın kuruluş hikayesini ve hizmetlerini anlattı. Kızılay’ın kar amacı gütmediğini ifade eden Gök, “Kızılay ulusal değil, uluslar arası bir kuruluştur. Birleşmiş Milletler çatısı altında, 144 yıllık geçmişe sahip olan bir kuruluş” dedi.

Ege’de 370 kişiyle hizmet verdiklerini ve Kızılay açısından en başarılı ilin Aydın olduğunu ifade eden Gök, “Aydın’daki bu başarımızın sebebi müdürümüzün ve personelimizin iyi çalışması. Aydın’da 13 yılım geçti. Aydınlıların her konuda motivasyona ihtiyacı olduğunu biliyorum. Bundan dolayı kan verme konusunda eğitime yönelmemiz lazım” diye konuştu.

-BELEDİYE’DEN YENİ MEYDANDA YER TAHSİSİ İSTEDİLER-

Aydın Atatürk Meydanı’nda kurulan konteynırın Ege’de ilk olduğunu ifade eden Gök, Aydın’da toplanan kanın üçte birinin bu konteynırdan toplandığını söyledi. Aydın Belediyesi’nin yaptığı yeni belediye meydanından yer isteyen Dr. Gök, buraya sabit ve güzel bir yer yapmak istediklerini ifade ederek, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban’dan yer tahsisi istedi.

Aydın Vali Yardımcısı Bestami Alkan ise yaptığı konuşmada kendisinin de bir kan bağışçısı olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıl Kızılay’dan bronz madalya kazandığını kaydeden Alkan, amacının önce gümüş, sonra altın madalya kazanmak olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Kızılay’a en fazla kan veren vatandaşlara madalyalarını dağıtırken, beşten fazla gönüllü kan bağışçısı bulan miniklere de bisikletlerini dağıttı.

Tören, katılımcılara verilen öğle yemeği ile devam etti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png