Aydın Belediyesi Meclis Salonu"nda yapılan toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Belediye Başkan Yardımcıları Kamil Kaya ve Uğur Aklanlı ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Toplantının yerel gündemini oluşturan “Kaldırımları işgal eden büfelerin kaldırılması” konusunda katılımcılara bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, 29 Mart seçimlerinin ardından göreve geldiklerinde Aydın"da bir takım sorunlar olduğu tespit ettiklerini söyledi. Aydın"da 400"ü aşkın sayıda büfe olduğunu ve bunları azaltma yoluna gittiklerini belirterek, “Aydın"da büfe sayısı azalacak. Baktığımız zaman bizden önce büfeler üstünden rant oluşmuş. Biz bunun önlemek için madde koyduk. "Devir yasağı" getirdik. Büfeyi devretmek isteyen başkasına değil gelip Aydın Belediyesine teslim edecek. Ayrıca büfelerin kaldırımları işgal etmesine de izin vermeyeceğiz. Boşaltılan büfeler yerinde sosyal projeler anlamında çalışmalar yapılacak. Vatandaşlarımız rahatça yollarda gezebilecek, ailece gidip bazı yerlerde çayını içip sohbet edebilecek. Çağdaş ve modern bir şehir oluşturma anlamında çalışmalar yapıyoruz” dedi.

12 YILLIK DAVA SÜRECİ SONUÇLANDI

Aydın"da geçmiş belediye yönetimleri zamanında işletmelere tahsis edilen alanlarla ilgili dava sürecinin 12 yıl sonra sonuçlandığına işaret eden Kamil Kaya, “İmar planında geçtiğimiz günlerde yıkılan kafenin bir bölümü yeşil alan bir bölümü de otopark olarak görünüyor. Buralarla ilgili devam eden dava süreçleri vardı. Dava bizim dönemimizde sonuçlandı. Bizde mahkemenin aldığı kararı uygulayacağız. Bu alanlar en kısa sürede boşaltılacak ve imar planında ne olarak görünüyorsa, o şekle dönüştürülecek. Yani boşlatılan kafe ve büfeler toplumsal alanlara dönüştürülecek. Bu büfelerin daha sonra yandaşlara verileceği yönündeki iddiaları asla kabul etmiyoruz. Büfelerin asıl ihale edileceği bellidir. İsteyen ihaleye girip alabilir” diye konuştu.

ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUM

Aydın Belediyesi"nin şehri modernleştirme ve çağdaşlaştırma adına yaptıkları adımları desteklediğini belirten AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem de, “Ben bunu zamanında Eski Belediye Başkanı İlhami Ortekin"e de dedim. "Atatürk Meydanı"nda çadrılar kurularak panayırlar yapılıyor, böyle panayır olmaz" dedim. Aydınımız güzel şehir ve bu tür şeyler şehrimizin görüntüsünü bozuyor. Ayrıca şehrin görüntüsünü bozan ve kaldırımları işgal eden büfelerin kaldırılması yönünde Aydın Belediyesi"nin bu çalışmalarını destekliyorum. Şehrin görüntüsünü bozan şeyleri şehrimizden bertaraf etmeliyiz. Kaldırımlarda vatandaşlarımız rahatça yürümeli, büfeler işgal etmemeli. Aydınımız modern ve çağdaş bir şehir olmalı. Bunun için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Herkes taşın altına elini koymalı. Bu bağlamda Aydın Belediyesi"nin yaptığı çalışmayı destekliyorum” ifadelerini kullandı.