Yer, bu kez Muş'un Varto ilçesi...
İstanbul'dan yardım yapmak üzere kente giden özel bir anaokulunun öğretmenleri paketleri dağıtırken, gazeteciler de çağrıldı.
Herkes kendisine yardım yapılmayacağını sanan 7 yaşındaki kız öğrencinin gözyaşlarına tanık oldu.

MUŞ"un Varto İlçesi"nde Bağiçi Köyü İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki kız, İstanbul"daki bir anaokulunda görevli öğretmenlerin getirdiği yardımı alamayacağını düşününce gözyaşlarına boğuldu. Yardım paketi verilince ağlamaktan vazgeçen küçük kız, "Bana yardım yapılmayacağını sanarak ağladım. Yardım getiren öğretmenlere teşekkür ederim" dedi.

Bağiçi Köyü İlköğretim Okulu"na geçen hafta İstanbul"daki özel bir anaokulunun öğretmenleri, yardım paketleri getirdi. Öğretmenler, içerisinde kırtasiye malzemeleri, ayakkabı, giyecek ve oyuncakların bulunduğu yardım paketlerini birleştirilmiş iki sınıfta okuyan 50 öğrenciye dağıttı. Arkadaşlarının paketleri açtığını gören küçük kız, yardım alamayacağını düşünerek ağlamaya başladı. Babası çiftçilik yapan ve 7 kardeş olan kızın yanına arkadaşları gelerek neden ağladığını sordu, fakat cevap alamadı. Bunun üzerine anaokulu öğretmeni Sema Sever, küçük kızın yanına giderek yardım paketini verdi. Taş, yardım paketinden çıkan bebeği görünce ağlamayı bıraktı. Hediye edilen kazağı da giyince sevinci ikiye katlanan öğrenci, "Arkadaşlarıma yardım verildiğini görünce beni unuttuklarını sandım. Yardım yapılmayacağını düşünerek ağladım. Yardım getiren öğretmenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Anaokulu öğretmenlerinden Sema Sever, "Bağiçi"ndeki öğrencilere yardım ettiğimiz için çok mutluyuz. Yardımlarımız devam edecek" dedi.