Yatırım yapma kararı yatırımın boyutu kadar önemli. İnsan biriktirmeyi ve bu birikimleri bir yatırıma dönüştürmeyi alışkanlık haline getirdiği zaman yolu yarılamış oluyor. Bundan sonra yapılması gereken paranızı nerede değerlendireceğinizle alakalı. Bu yatırımlar size kısa vadede olmasa da uzun vadede para kazandırmalı. Bunun için de yatırım yapmadan önce iyi bir araştırma yapmalısınız. Birikimlerinizi neye yatıracağınızın kararı da önemli çünkü küçük birikimlerinizden de olmamalısınız.

Küçük birikimlerle büyük rakamlara ulaşmanın diğer sırrı ise sabırlı olmak. Bunun anlamı ise yatırım için sadece bir miktar para ayırıp sonra bir ömür o paranın büyümesini beklememek demek. Yani siz yatırımınızı akıllı ve araştırmalarınıza dayalı bir şekilde artırabilirsiniz.

Bankanızın sizin ufak rakamlarla yatırım yapmanıza elverişli olduğundan emin olun. Örneğin Senin Bankan'da altın hesabı, gümüş hesabı gibi kıymetli hesaplarda 1 TL ile bile altın, gümüş alabiliyorsunuz Böylece ufak rakamları da biriktirmeye ve yatırıma dönüştürmeye başlıyorsunuz.

Daha uzun vadeli birikim ve yatırım yapmayı düşünüyorsanız da birikimli katılım hesapları var. Kar payı oranları diğer hesaplara göre daha uzun oluyor. Lira için %95'e %5, Dolar ve Euro için de %90'a %10 gibi bir oran var. Bu hesapları en az 3 yıl, en fazla ise 10 yıl vadeli olarak açabiliyorsunuz. Hesaba ödemeleri ister aylık ister 3 aylık yapabiliyorsunuz. Ödemeye belli bir sayıda ara verme hakkınız da var.

Yani yatırım yapmak için büyük paralara değil, kararlı bir size ihtiyaç var. Geleceği düşünüyorsanız bugünden birikime başlamalısınız...