Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu öğrencilerinden Ata Afşin Akay isimli bir öğrenci yaptığı bir kapı ile herkesi şaşırttı. Çeşitli güvenlik ve kapı üretim firmalarının da ilgisini çeken projenin, geliştirilerek seri üretim yapılabileceği bildirildi.
Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu"nun geleneksel olarak gerçekleştirilen Bilim Şenlikleri ve Proje Sergisi"nde en ilgi çeken projelerden biri 2- A sınıfı öğrencilerinden Ata Afşin Akay"ın hazırladığı "Güvenli Kapı" projesi oldu.

“KOMŞUMUZUN TELEVİZYONU ÇALININCA ÇOK ÜZÜLDÜM”
Dünyada yeme içme sorunundan sonra en önemli sorunun güvenlik olduğunu belirten Ata Afşin Akay, “Öğretmenimiz proje ödevi verdiğinde aklımda hiçbir şey yoktu. Ancak bir gün komşumuzun kapısını açık bulduk. Hırsızlar kapıyı açıp içeri girmişler. Evdeki bilgisayar, televizyon ne varsa götürmüşler. Komşumuzun çocukları, arkadaşlarım günlerce televizyonsuz kaldı. Bu olaydan sonra "Öyle bir kapı olmalı ki sahibinden başka kimse açamamalı. Açarlarsa da hırsızlar bir şey çalamamalı" diye düşündüm. Elektrik bağlantılı bu kapı ile evlerdeki hırsızlık olaylarının önlenmesini hedefliyorum” dedi. iha