Yağmacı Hasan'ın böreği nerede böyle? Kimseye ayrımcılık yapılamaz" karşılığını verdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "vergi vermeyeceğiz" diyen BDP'lilere, sert tepki gösterdi.
 
Türkiye'deki herkesin vergisini ödeyeceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Vergisini ödemeyen bedelini ödemek durumunda kalır. Kimseye bir ayrımcılık yapılamaz" dedi. Azerbaycan'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, şu mesajları verdi:
 
HERKES "BENİM ANAYASAM" DİYEBİLMELİ: Bizim anayasa ile ilgili çalışmalarımız, her siyasi partinin yapmasını arzu ettiğimiz bir çalışma. Biz şu anda AK Parti olarak kendi dersimizi çalışıyoruz. Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımızla bu çalışma devam ediyor. Bu çalışma ile bir çerçeve oluşturacağız. Biliyorsunuz daha önce yaptığımız bir çalışma zaten vardı. Ama bu süreçte Türkiye'de çok şeyler değişti. bu çalışmalar üzerinde 9 kişilik heyetimiz çalışmasını sürdürüyor. Biz muhalefete çağrımızı her zaman yaptık, yine yapıyoruz. 1 Ekim'den sonra başlayacak olan bu süreçte muhalefet bizim bu çağrımıza, davetimize nasıl cevap verir bilemiyorum. Şunu çok açık, net söyledik, söylüyoruz: Herhangi bir dayatmanın içerisinde değiliz. 
 
İktidarı ile muhalefeti ile bu konuda oluşacak bir komisyon bunun temel ilkelerini, içeriğini sadece kendi aralarında değil, bütün sivil toplum kuruluşları ile akademisyenlerle, medya ile hatta hatta bütün bu konuda söyleyecek sözü olan çevrelerle görüşmek suretiyle en idealini yakalamanın gayreti içinde olacaklar. En doğudaki, en batıdaki, en kuzeydeki, en güneydeki vatandaşım 'işte bu benim anayasam' diyebilmeli. O dili görmeli. Şu andaki anayasamız gibi çok detay 'ama'larla, 'ancak'larla, geçici maddelerle dolu bir anayasa istemiyoruz. Çok daha kısa, özet bir anayasa olsun istiyoruz. Temennimiz odur ki bu amacımıza ulaşırız.
 
TÜRKİYE BİR BÜTÜN, PARÇALATMAYIZ: Türkiye bir bütündür. Kimse bu ülkenin bütünlüğü üzerinde herhangi bir operasyona giremez. Kimse küçük akıllarıyla bu ülkenin bütünlüğünü parçalama gayreti içerisine giremez. Bu ülkenin en batısındaki nasıl vergisini ödüyorsa, en doğusundaki de bu vergisini ödeyecektir. Ödemediği zaman bedelini ödemek durumunda kalır. Kimseye bir ayrımcılık bu ülkede yapılamaz. 'Vergi vermeyeceğim, merkezi yönetim bana ayrıca destek verecek'. Yağmacı Hasan'ın böreği nerede böyle ya? O zaman adil devlet nerede olacak? Biz Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığımız yatırımları herhangi bir partinin varlığı sebebiyle yapmıyoruz. Ülkemizin 780 bin kilometrekaresinin aynı güzelliğe, aynı imkanlara sahip olması için bu yatırımları yapıyoruz. Kimse durumdan vazife çıkarma gayretine girmesin. Orada benim insanım var mı? Var. Biz oraya hizmeti götürürüz. Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. İşimizi biliyoruz, milletimize sevdamız var, ülkemize sevdamız var ve bu sevdamızı da kimse gölgeleyemeyecek.
 
İYİ NİYET GÖRÜRSEK İYİ NİYETLE YOLA DEVAM: Emniyet Teşkilatı'nın bölgedeki yöntemler üzerinde bazı çalışmaları yapmak ve Jandarma ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı arasındaki koordinasyonun çok daha güçlendirilmesi gerekiyor. Ama bizim asıl hedefimiz güvenlik güçleriyle bu işi sürdürmekten öte milli birlik ve kardeşlik projesi çerçevesinde sürdürmektir. Erdoğan Genelkurmay'ın önceki gün yaptığı açıklama ile ilgili olarak da " Açıklama zaten çok detay, geniş olarak ele alınmış teferruatlı bir çalışmanın ve dün de aramızda yapmış olduğumuz zirve neticesinde yapılan bir açıklama" dedi.
 
Gizem örneğiyle medyaya eleştiri
"NORVEÇ'İN başkenti Oslo ve Utöya Adası'ndaki saldırılar kendisine ulaşılamayan Türk kızı Gizem Doğan'ın ailesini telefonla aradım. Diyorlar ki, 'Kızımın resmini yayınlamak için bizden izin istediler.' Bakın burası çok anlamlı 'izin istediler' diyor. Soruyorum, biz de böyle bir şey var mı? Bazı medya kuruluşları moral güçleri olması gereken kuruluşları demoralize etmek için ellerinden gayreti gösteriyorlar.."
 
Erdoğan: Zihinlerinin arkasındaki fatura
BAŞBAKAN Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Azerbaycan'da, Norveç'teki saldırıyı değerlendirdi. İslamofobi'ye dikkat çeken Erdoğan, Avrupalı liderlere seslenerek "Ne kadar bu konuyu saklarlarsa saklasınlar. Bu şunu gösteriyor, zihinlerinin arkasındaki faturadır bu, bedeldir bu" dedi. Erdoğan, Türk kızı Gizem'le ilgili de " Annesi babasıyla görüştüm. Hâlâ bir umut bekliyorlar" diye konuştu.
 
sabah