Kuşadası Ticaret Odası(KUTO) çalışanları, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) “Kalite Yönetim Sistemleri Dökümantasyon Eğitiminden” geçiriliyor. TSE eğitmenleri tarafından kursa tabii tutulan KUTO çalışanları, bu süreç sonunda sertifika sahibi olacak, ayrıca Kuşadası Ticaret Odası da ISO 9000 belgesi alacak.
TSE tarafından KUTO Meclis Salonu"nda gerçekleşen “ Kalite Yönetim Sistemleri Dökümantosyon Eğitimi”ne tüm KUTO personeli katılıyor. TSE eğitmeni Tevfik Bıyıklı tarafından 16 saat süreyle verilen eğitim, iki gün sürecek. TSE eğitmeni Tevfik Bıyıklı, Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almak isteyen KUTO çalışanlarının katıldığı kursun başarıyla devam ettiğini belirterek, “ KUTO çalışanlarına nasıl doküman hazırlanması gerektiğiyle ilgili seminer veriyor. Tüm ticaret odası üyelerine de açık olan bu seminer sonunda katılımcılara sertifika verilecek” dedi.
KUTO Başkanı Serdar Akdoğan ise Kuşadası Ticaret Odası"ndaki kalite yönetimini üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “ TOBB Akreditasyon sistemi içinde, odamızın akreditasyon sürecini tamamlayıp Akredite olabilmesi için TSE ISO 9000 Kalite Yönetimi sistemi sürecine girip ilgili belgeleri alması gerekmektedir.Bu çerçevede TSE ile yapılan görüşmeler ışığında Dökümantasyon ve Süreç yönetimi eğitimleri alınarak denetim sürecine girilecek ve yaklaşık 2 ay içinde TSE denetçileri tarafından eğitimde verilenlerin kontrolü yapılacaktır. Denetimden sonra uygun görülürse TSE'nin onayı devamında odamız TSE ISO 9000 Belgesini alacaktır” diye konuştu.