Düğünde dolarlar havada uçuştu 29 Aralık 2008


Hasan KIRMIZITAŞ / ŞANLIURFA, ( DHA )



ŞANLIURFA'da Hacı Mehmet aşiretine mensup kentin ileri gelenlerinden Paydaş Ailesi'nden Bülent Ecevit Paydaş (28) ile Emel Arkan'ın (26) düğününde dolarlar havada uçuştu.


DÜĞÜNDEN FOTOĞRAFLAR



Müteahhitlik yapan Paydaş ailesi fertlerinden Bülent Ecevit Paydaş ile uzaktan akrabası olan Emel Arkan"ın düğünü dolar saçma yarışı içerisinde geçti. Dedeman Otel'de yapılan ve 500 davetlinin katıldığı düğünün 30 bin YTL'ye mal olduğu belirtildi. Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde eğlenen davetliler, genç çiftin sahneye çıkmasıyla dolar atma yarışına girdi. Havaya saçılan dolarları toplamak için çocuklar ve görevliler birbirleriyle kapıştı.



Yerlerden görevliler tarafından toplanan dolarlar, orkestranın bulunduğu alandaki bir çantaya dolduruldu. Bu sırada çok sayıda kişi de orkestranın bulunduğu alana gidip YTL karşılığında dolar aldı. Seyyar döviz bürosu gibi çalışan orkestra ekibinin iki görevlisinin sürekli toplanan dolarları düzenleyip sattığı görüldü. Saçılan dolarların ise 1"lik banknotlar olması dikkat çekti.

"KRİZ ŞANLIURFA'YI TEĞET GEÇMİŞ"

Coşku içerisinde geçen düğün töreninde, çiftin nikahını AKP"li Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba kıyarken, şahitliklerini ise Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile AKP eski Milletvekili Faruk Bayrak yaptı. Nikahın ardından yeniden piste çıkan genç çiftin başına, davetliler dakikalarca dolar saçmayı sürdürdü. Aşiret düğününde havaya dolar saçılması üzerine, bazı davetliler, “Anlaşılan kriz Şanlıurfa"yı teğet geçmiş. Kimsenin krizden etkilendiği yok” yorumunda bulundu. Binlerce doların havaya atıldığı ve gece geç saatlere kadar devam eden düğünün sonunda ise davetliler bu kez gelin ve damada takı takmak için birbiriyle yarıştı.