Şirket bünyesinde çalışacak personel şirket yetkilileri ile birlikte 28 Kasım günü Milas Ata Meydanı"nda Atatürk anıtına çelenk koyarak faaliyetlerine başlayacak.
5188 Sayılı Kanun ile kurulan Özel Güvenlik yasası çerçevesinde, Türkiye"nin Turizm"de Antalya, İstanbul, Ankara"dan sonra 4. Büyük Milas – Bodrum Havaalanını, “Bengi Özel Güvenlik” personeli koruyacak. Emniyet Teşkilatından emekli olduktan sonra, işadamlığına soyunan İbrahim Bengi"nin kurmuş olduğu “Bengi Özel Güvenlik” şirketi yaşanan kriz ortamında 180"i asil 20"si yedek olma üzere 200 kişiye işe aldığını duyurdu.
Konuyla ilgili açıklama yapan İbrahim Bengi “Dünya"da ve Türkiye"de baş gösteren ekonomik kriz şartlarında İş adamlarının fabrikalardaki, işçilerini çıkardığı bir sırada, Bengi Güvenlik Şirketi olarak sorumlu iş anlayışı gereği Milas-Bodrum Havaalanını görev zincirinin halkalarına ekleyerek 180 asil, 20 yedek, 200 yeni güvenlik personelimizle Bodrum Havaalanını da güvenlik ağımıza dahil ettik. Türkiye"de işsizliğin had safhaya vardığı bir dönemde 200 yeni güvenlik personeline yeni iş sahası açmış olduk” dedi.
Türkiye genelinde 3 bin güvenlik personeliyle, bir çok resmi ve özel kurumda güvenlik hizmeti verdiklerini kaydeden Bengi “Yüksek okul ve lise mezunu, silahlı, yabancı dil bilen güvenlik personeli Milas-Bodrum Havaalanı"nda yerli, yabancı turist ve yolculara korumanın dışında yabancı diliyle de rehberlik edeceklerdir. Hava alanı koruması için özel eğitim verilen ve yüksekokul mezunu yabancı dil bilen güvenlik görevlileri, yolcularla aralarında ki diyaloglarda da, kibarlık, centilmenliği ve misafirperverliği ön planda tutmaları konularında kendilerine her ay olmak üzere özel eğitmenler tarafından eğitim seminerleri verilmeye devam edilecektir” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bengi ile Milas-Bodrum Havaalanı"nda görev yapacak 200 kişilik güvenlik görevlisinin 28 Kasım Cuma günü saat 11.00"de Milas Ata Meydanında toplanıp Atatürk Anıtı"na çelenk koyduktan sonra 01 Aralık günü göreve başlayacağı bildirildi.