Krizde tüketicilerin daha çok evinde vakit geçirmesi ve Yemekteyiz yarışma programı, Hisar"ın Swarovski taşlı, altın kaplamalı çatal bıçak setlerini orta gelirlilerin bile gözdesi yaptı. Hisar"ın Genel Müdür Yardımcısı İnce, “Krize rağmen orta gelirlilere 1 milyon dolarlık ürün sattık” dedi



Paslanmaz çelik mutfak aksesuarları alanında faaliyet gösteren Hisar"ın dünyada ilk kez üç yıl önce geliştirdiği “Swarovski taşlı, altın kaplamalı” çatal kaşık setleri, krize rağmen yoğun talep alıyor. Fiyatı bin 258 liradan başlayıp 2 bin 264 liraya kadar çıkan 89 parçalık bu setleri 12 ay taksit fırsatıyla sunduklarını söyleyen Hisar"ın Genel Müdür Yardımcısı Cengiz İnce, “12 aya varan taksitler, krizde insanların daha çok vakitlerini evde geçirmek isteyişleri, evlerine, misafirlerine daha çok önem vermeye yönelmeleri, bu serinin satışlarını artırdı. Sadece bu ürünle yaptığımız 2 milyon dolarlık satışın yarısını orta gelir grubuna sattık. Krizde bu oran düşmediği gibi giderek artıyor” diye konuştu.

Dubai"den talep yoğun

Bu yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre hedeflerinin yüzde 15 üzerine çıktıklarını söyleyen İnce şöyle devam etti: “Yemekteyiz programına gösterilen ilgi de bunda etkili oldu. Programa 1 hafta içinde katılan her 2-3 kişinin evinde Hisar markalı ürünler vardı. Oradaki sofra özeni, bu tür göze hitap ürünlere olan ilgiyi artırdı.” İnce, bu ürün grubunda en ucuz ürünlerinin 450 liradan başlayan Optima serisi olduğunu sözlerine ekledi.

İngiltere"den Almanya"ya, Rusya"dan Belçika"ya kadar 35 ülkeye yılda 5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini söyleyen İnce, Diomand Line serisine Mısır ve Dubai"den yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. 2008"de 30 milyon dolar ciro sağladıklarını belirten İnce, “Bu yılki hedef ciromuzu 35 milyon dolara çıkarmak. 2015 yılına kadar şu anda 6 olan mağaza sayımızı 25"e çıkarmak istiyoruz. Uzun vadede yurtdışında da mağaza kurma hedefimiz var” dedi.

İnce, “3.500 satış noktamız var, 6 tane Hisar mağazamız, 55 tane züccaciye mağazalarının içinde açılan konsept mağazalarımız, yaklaşık 600 adet Hisar satış kornerlarımız var. YKM, Boyner gibi zincir marketlerde de varız” dedi.



“Yüzde 40 indirimli çeyiz paketleri yaptık”


Tüyap"ta 14-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Züccaciye, Ev Eşyaları ve Çeyiz Fuarı"nda Can Yalman tasarımlı ürünleri de tanıttıklarını söyleyen Hisar Genel Müdür Yardımcısı Cengiz İnce, şöyle konuştu: “1 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında Worldcard"a 10 taksit uygulamamız olacak. Çeyiz paketlerini yüzde 40"a varan özel indirimlerle sunacağız. Bu kapsamda içinde porselen, tencere, düdüklü, çay, kahve servis seti, 89 parça çatal kaşık seti gibi 194 parça ürünü kapsayan bu setler 2.600 liradan 1.750 liraya kadar düşüyor.“