Vali Vekili Ulusoy, toplantıda yaptığı konuşmada, bütün dünyanın en temel konularından biri olan istihdamın öneminin her geçen gün arttığını belirterek, özellikle 2008 yılında başlayan ve 2009 yılında süren ve hala sonuçları itibariyle etkisini devam ettiren küresel krizden dolayı, dünyada bir çok gelişmiş ülkede, milyonlarca insanın işsizler ordusuna katıldığını söyledi.

Ülkemizde de dünyada meydana gelen ekonomik krizden dolayı olumsuz sonuçların ortaya çıktığını ve işsizlik oranının yükselerek, bir çok insanımızın işsiz kaldığını vurgulayan Ulusoy, “Aydın'da, ağır bir işsizlik sorunu olmamakla birlikte, ekonomik krizden nasibini aldı. İlimizdeki istihdam problemini çözmek, işsiz insanlarımıza kısa zamanda iş edinebilmelerini sağlamak adına ilgili kurumlarımız kendilerine düşen görevleri yerine getirme çabası içerisindedirler. Çalışmalar, kısa vadeli olduğu gibi uzun vadeli olarak da sürdürülmektedir. Eğitim sürecinde, kalifiye olmayan vatandaşlarımıza, 'meslek edindirme' adı altında açılan kurslarımız bulunmaktadır.

Bunların büyük bir çoğunluğu da iş garantili kurslardır. Bugüne kadar yüzlerce, binlerce insanımız bu kurslardan geçmiştir. Önemli bir kısmı iş bulma imkanı elde etmiştir. Ancak, iş bulma konusunda yüzde 100 başarı elde ettiğimizi söylememiz mümkün değildir. 2009 yılı itibariyle, işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan programlar uygulanmaya başlandı. Aydın'da 1046 işsiz bu programdan yararlandı. 2010 yılının ilk altı ayı içerisinde bu programları uygulamaya devam edeceğiz” dedi.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı da İl Müdürlüğü ile Nazilli ve Söke Şube Müdürlüklerine yapılan başvurulara göre, Aydın'da 7 bin 992'si kadın, 13 bin 72'si erkek olmak üzere toplam 20 bin 994 işsiz bulunduğunu belirterek, en fazla işsizin 5 bin 381 kişi ile 25-29 yaş arasındaki grupta yer aldığını belirti./iha