Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2009 yılına ilişkin bütçe, büyüme hedeflerini daha yeni koyduklarını belirterek,'o nedenle hedefimizi değiştirmeyi düşünmüyoruz' dedi.

Maliye Bakanı Unakıtan, TCDD Genel Müdürlüğünde TÜLOMSAŞ ve General Electric Stratejik Ortaklık Anlaşması imza töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin 2009 büyüme hedefinin yüzde 4'ten daha aşağıya çekilmesi, buna bağlı olarak da bütçe gelirlerinde bir revizyon ihtimali olup olmadığını sorması üzerine Bakan Unakıtan, 2009'a ilişkin bütçe ve büyüme hedeflerini daha yeni koyduklarını söyledi. O nedenle kendilerinin hedefi değiştirmeyi düşünmediklerini ifade eden Unakıtan, ''Şu anda öyle bir şey yok bizim planımızda. Ama ileri ki günler ne gösterecek onu beraber göreceğiz'' dedi.

Unakıtan, bütçe gelirleri ile ilgili olarak da Bütçe Kanunu geçerken gerekli tedbirleri aldıklarını vurguladı ve şu anda değişecek bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

-SİCİL AFFI-

Bir gazetecinin, sicil affının meclise sevk edildiğini hatırlatarak ''özel bankalar buna uymazsa, kredi vermezse bir yaptırım uygulanacak mı? BDDK devreye girecek mi?'' şeklindeki sorusu üzerine de Bakan Unakıtan, BDDK'nın bankalarla olan ilişkilerini kendilerinin düzenlediğini ve bağımız bir kuruluş olduğunu kaydetti.

Kendilerinin hükümet olarak bankalar üzerinde sicil affına ilişkin bir yaptırımlarının olmadığına işaret eden Bakan Unakıtan, şöyle devam etti:

''Bu sicil affına ilişkin bir yaptırımımız yok. Yalnız sicil affı ile Merkez Bankasında kayıtların silinmesi burada hedeflenirken, bu kanunla Merkez Bankasındaki bu bozuk sicillerle ilgili bütün kayıtlar silinecek.''

MKE'nin özelleştirilmesine dair haberlere dönük bir soru üzerine de Unakıtan, o konuda Özelleştirme İdaresi Başkanlığına gelen bir yazı, bir haber olmadığını söyledi.

Unakıtan, ''ama ileride olursa otururuz, düşünürüz, gerekeni yaparız'' dedi.


HABER 7