Küresel ekononomik krize rağmen, dünyada lüks tüketim hız kesmiyor.

Pazarlama Araştırma Şirketi Millward Brown"un 30 bin marka üzerinde yaptığı BrandZ araştırmasının sonuçlarına göre dünyadaki kitlenin büyümesine bağlı olarak lüks tüketim de yükselişini sürdürüyor. 2007 yılında 220 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan lüks tüketim sektörünün, 2008"de de yüzde 7 oranında büyüme ile yaklaşık 235 milyar dolarlık ciroya ulaştığı tahmin ediliyor. Türkiye"de de lüks tüketimin dünyadaki gibi krizden etkilenmediğini belirten A Plus Lüks Markalar Fuarı"nın düzenleyicisi JNR Fuarcılık"ın Genel Müdürü Didem Coşkun, bu yıl da 27-28 Aralık"ta Hilton Convention Center"da 4 bin metrekarelik bir alanda düzenlenecek olan fuarda 1.5 milyar dolarlık ciro beklediklerini kaydetti. Geçen yıl fuara katılan firmaların 1.1 milyar dolarlık satış gerçekleştirdikleri açıklanmıştı.

Yılbaşı canlılığı

Fuara, tekstil, mücevherat, otomobil, emlak, ev dekorasyonu, mobilyacılar, bankalar ve kredi kartları, SPA otelleri, elektrik ve elektronik ev aleti üreticileri, antikacılar, içki üreticileri ve temsilcileri ile moda ve moda aksesuarları temsilcilerinin katılacağını kaydeden Coşkun, "Fuarımızı, bu yıl, yılbaşı öncesine alarak doğrudan satış odaklı olarak yapmanın katılımcı firmalar açısından daha efektif olacağını düşündük" dedi. Coşkun, şöyle devam etti: "Fuarın en dikkat çekici yönlerinden biri, ünlü sanat eserleri ve antikacıların çok özel parçalarını sergileyecek olmaları. Bunun yanı sıra kişiye özel siparişler alan mücevherat firmaları, yüz binlerce dolar değerindeki lüks saatleri üreten markalar, ABD ve Avrupa"dan ithal edilen yeni konsept ev ve mutfak ürünleri ile akıllı ev projeleri, uzaktan kumandalı bilgisayarlı ev aletleri de bu fuarda görücüye çıkacak." Fuarda el yapımı avize üreticisi Özartaş, Emporio Armani, Burberry, Gc, Balmain, Hugo Boss, Glam Rock, Roberta Cavalli, Ferre ve Hamilton gibi ünlü saat markalarının da bulunacağını kaydeden Coşkun "Dünyada 52 mağazası bulunan Viyana"nın ünlü mineli mücevher imalatçısı Frey Wille de Türk tüketicisi için özel tasarımlarıyla fuarda yer alacak" dedi.

Fashion TV"den canlı yayın

27-28 Aralık tarihlerinde Hilton Convention Center"da yapılacak olan A Plus Lüks Markalar Fuarı bünyesinde gerçekleşecek Siren Ertan"ın İstanbul defilesi de dünyanın en önemli moda kanalı olan Fashion-TV"den naklen yayınlanacak. Fuarın açılışını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin yapacağını belirten Didem Coşkun, "Fuarımıza katılacak VIP konukları İstanbul"un çeşitli merkezlerinden helikopterle Hilton"daki fuar alanımıza getireceğiz. Bunun yanı sıra yine geçen yıl olduğu gibi birçok VIP konuğumuzu ise limuzinlerle evlerinden alarak fuar sonrası yine evlerine bırakacağız" dedi.