Başbakan Erdoğan, Türkiye"nin küresel krizden en az zararla çıkması için önlemler alındığını belirterek, kriz uyarısı yapanları "yangına benzinle gidenler" olarak nitelendirdi.
Erdoğan, global kriz konusunda hükümetin gerekli önlemi almadığı ve Türkiye"nin de etkileneceğine ilişkin yorum ve haberlere dün de tepki gösterdi. Önceki gün Sivas"ta yaptığı konuşmada bu şekilde görüş açıklayanları eleştiren Başbakan, dün de Dış Ticaret Haftası etkinliğinde, "krizden maddi çıkar bekleyenler" olduğunu, bunların karamsarlık pompaladıklarını söyledi.
Erdoğan şöyle konuştu:
“Bütün yaptıkları millete karamsarlık pompalamak. Açık söylüyorum bu ülkede dört gözle kriz bekleyenler var. Krizden siyasi ya da maddi çıkar bekleyenler var. Bunun için ellerini ovuşturanlar var. Bunları milletimiz çok iyi biliyor. Eğer bir yerde yangın varsa yangını söndürmek itfaiyenin görevi ama itfaiye yangını söndürmek için yangın pompasıyla gitmez bunlar onu yapıyor. Biz su pompasıyla gidiyoruz.
Şu anda krizin bu noktasında bizde bir hasar yok. Ancak olmayacak demiyorum. En az zararla bunu aşacağız.”

"Bütün riski alıyoruz"
Bu arada Başbakan Erdoğan, Avrupa"daki Türklerin yabancı bankalardaki mevduatını Türkiye"ye çekme konusunda ortaya çıkan tereddütlerin hatırlatılması üzerine, çalışmaların yapıldığını, riski neyse bütün riski aldıklarını dile getirdi. Erdoğan