Tatile çıkan İngilizlerin ekonomik kriz dinlemediklerine dikkat çeken İngiliz gazetesi Daily Express, İngiliz para birimi Sterlin'in Euro ve Dolar karşısındaki değer kaybı nedeniyle tatilcilerin Türkiye'ye yöneldiklerini yazdı.

Gazete, İngilizlerin tatillerini geçirmek için genellikle İspanya ve Yunanistan'ı tercih ettiklerini ancak bu ülkelere giden turistlerin sayısında azalma olduğunu belirtti. Gazete, İspanya'ya giden İngilizlerin sayısında yüzde 15'lik, Yunanistan'a gidenlerdeyse yüzde 20'ik bir gerileme olduğunu vurguladı. Gazete, zeki tatilcilerin ise son günlerde döviz kurlarında yaşanan değişimi dikkate alarak Türkiye ve Mısır gibi daha ucuz tatil merkezlerine yöneldiklerini kaydetti.

Türkiye'ye giden İngilizlerin sayısında ise Yunanistan'ın aksine yüzde 20 artış yaşandığını aktaran Daily Express, bu artışın yaşanmasında Türkiye'deki otellerin yüksek standartlarda olması ve para birimi Sterlin'in Türk Lirası karşısındaki yüksek değerinin önemli rol oynadığını kaydetti.

Türkiye'nin hali hazırda kış turizmi için geçen yılki rakama oranla 50 binden fazla rezervasyon aldığını aktaran gazete, sektör analistlerin 2009 yılı için Türkiye'ye giden turist sayısında artış yaşanacağı görüşlerini aktardı.

Geçtiğimiz yıl 12 milyon İngiliz turist İspanya'yı ziyaret etti. Türkiye'yi ise her yıl ortalama 2 milyon İngiliz turist ziyaret ediyor.