ŞANLIURFA'da Şedat aşireti mensubu 25 yaşındaki galerici Celal Kaya ile amcasının kızı 23 yaşındaki Bahar Kaya'nın düğününe havaya savrulan dolarlar damga vurdu. Genç çiftin başına binlerce doların savrulduğu gecede, yerden toplanan dolarlar parası bitenlere TL karşılığı yeniden satıldı. Düğüne katılan ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin de başına dolar yağdırılan düğünde, davetliler geline de takı takmak için uzun kuyruk oluşturdu.

Kriz, aşiret düğününü teğet geçti

Tüm dünyada etkili olan ekonomik kriz, Şanlıurfa'da aşiret düğünlerinin `dolar saçma' geleneğini değiştirmedi. Kentin önde gelen aşiretlerinden Şedat aşireti mensubu galerici Celal Kaya ile amcasının kızı Bahar Kaya'nın, düğün töreni Şehitlik Çamlık Restoran'da yapıldı. DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile değişik aşiretlerin mensuplarının katıldığı düğünde davetliler, genç çiftin salona girişiyle birlikte dolar atma yarışına başladı. Sahnede düğünün ilk dansını yapan genç çiftin başına dolarlar yağmaya başlarken, hızını alamayan bazı kişiler ise desteler halindeki bir dolarlık banknotları havaya savurdu. Gelin ve damadın yanı sıra Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çekenlerin başına da yüzlerce doların yağdırıldığı gecede, sık sık oynaması için piste çıkarılan damat Celal Kaya'nın alnındaki terlerin de dolar ile silinmesi dikkat çekti.

DTP'Lİ VEKİLE DE DOLAR YAĞDI

Yüzlerce doların havada savrulduğu gecede, orkestranın görevlendirdiği 5 kişi ise sürekli olarak yerlere düşen paraları toplayıp orkestra ekibinin yanındaki büyük çantalara dolduruldu ve 2 kişi tarafından destelendikten sonra isteyen kişilere TL karşılığı tekrar satıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde bu kez çalınan Kürtçe müzik eşliğinde sahneye halay çekmesi için DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici çağrıldı. Sahneye çıkıp gelin ve damatla birlikte halay çeken Milletvekili Binici de bir anda dolar yağmuruna tutuldu. Kadın, erkek onlarca kişi tarafından Binici'nin başına atılan paralar nedeniyle pist dolarlarla kaplandı.

ARDINDAN TAKI KUYRUĞU

Yöresel yemekler ve baklava ikram edilen konuklar, dolar saçma yarışından sonra bu kez geline takı takmak için kuyruk oluşturdu. Gelin Bahar Kaya, kendisine takılan bilezik, cumhuriyet altını, kolye ve gerdanlıkları taşımakta güçlük çekti.

Ekonomik krizin düğün geleneklerini teğet geçtiğini söyleyen davetliler, "Şanlıurfa'da bütün düğünlerde dolar atmak bir gelenek haline döndü. Herkes işsizlikten, krizden şikayet etse de, düğünde dolar atmadan duramıyor. Türkiye'yi bilmeyiz ama kriz bizim düğünleri teğet geçti" yorumunu yaptı.