Ankara'nın köklü kolejlerinden Yüce Okulları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Kalınyazgan çok sevdiği okulunda canına kıydı. Yenerler Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yener atış poligonunda canına kıydı. İkisinin de canına kıyma nedeni krizin ardından borçlarını ödeyememek.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün saat 05.00 sıralarında okulda ölü bulunan Yüce Okullarının Yönetim Kurulu Başkanı Kalınyazgan'ın, dün akşam saatlerinde okulda yapılan toplantının ardından eve gitmeyerek toplantı salonunda intihar ettiği belirtildi.

Başına bir el ateş ederek hayatına son veren Kalınyazgan'ın, ölümünden önce “öğretmenlerim, öğrencilerim” başlığıyla duygusal bir not bıraktığı ve borcunun çok olduğunu yazdığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde olayı duyan bazı öğrenci velileri de okula gelerek yetkililerden bilgi almaya çalışırken, okulda eğitim ve öğretime ara verilmediği bildirildi.


OKULDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Yüce Okullarından yapılan yazılı açıklamada ise Yüce Okullarının Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Kalınyazgan'ın vefat ettiği belirtilerek, “Ülkemiz eğitimine ömrü boyunca hizmet veren değerli büyüğümüz Yücel babamız aramızdan ayrıldı. Yüce ailesinin ve eğitim dünyasının başı sağolsun” ifadesine yer verildi.