Başbakan bu tepkiyi, "Bağıranlar, çağıranlar oluyor. Bunlar zaman zaman spekülasyon amaçlı oluyor. Bazıları demokrasi adına bunu değerlendiriyor. Demokrasi bu kadar ucuz değil, kusura bakmayın. Ben provokatöre, spekülatöre, demokrat diyemem" diyerek değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan salona girdiğinde Melahat Bulut adındaki bir kadın Başbakan'dan yardım istedi, "Açız" dedi. Melahat Bulut'un depremzede olduğu ve İzmit depreminin ardından Rize'ye geldiği öğrenildi.

Salonda bulanan 30 yaşındaki Sevim Topçu da Başbakan'ın konuşması sırasında tepki gösterdi ve "Ülkede ekonomik kriz var. Bu ekonomik kriz ne olacak?" diye bağırınca önce partililer tepki gösterdi. Ardından kadın korumalar tarafından dışarı çıkartıldı.

Başbakan bu tepki üzerine de, "Bu salona girenlerin tamamının danışma meclisi üyesi oldukları kesin değil. Meclis dışından girenlerde var. Partili olanı da, olmayanı da var. Ekonomik kriz nedir, ne değildir diye sorsan tanımlamaktan aciz olanı da var. Rizeli kestiği çayın parasını bir sene sonra alıyordu. Şimdi çayının parasını aldığı için mi kriz var" ifadesini kullandı.
Vatan