Kurbanlık satmak için Burdur"dan Aydın"a gelen hayvan yetiştiricilerinden Tuncer Korkmaz, 3 gündür bir koyun bile satamadığını söyledi.

Bayrama bir gün kalmasına rağmen satış yapamayan kurbanlık satıcıları bir araya toplanarak ağılların arasında demledikleri çayları içerek eski günlerin yad ediyorlar.

Aydın"da Kurban Bayramı öncesi şehir dışında kurulan hayvan pazarında hareketlilik yaşanmaması kurbanlık satıcılarını zor durumda bıraktı. Aydın Belediyesi tarafından hayvan pazarında kurulan pazar yerinde bir çok küçükbaş ve büyükbaş hayvan satıcısı günlerdir alıcı bekliyor. Et fiyatlarının son aylarda yükselmesinin kurbanlık fiyatlarını yükselttiğini dikkat çeken kurbanlık satıcıları, alıcıların fiyatlar dolayısıyla çekinerek ağıllara yanaştığını belirttiler. Burdur"dan Aydın"a kurbanlık satışı için gelen Tuncer Korkmaz (68) yıllardan beri Kurban Bayramı öncesi Aydın pazarına kurbanlık satmaya geldiğini belirterek, bu yıl alıcının çok tedirgin olduğunu kaydetti. Pazara geleli 3 gün olduğunu ifade eden Tuncer Korkmaz, “3 gündür burada ağılların arasında yatıp, kalkıyoruz. Fakat şuana kadar bir koyun bile satamadık. Umudumuz arife gününde. İnşallah getirdiğimiz koyunları satabiliriz. Pazara her gün alıcı geliyor. Fakat hepsi koyunların fiyatlarını sorup geri çekiliyor. Vatandaşlarda tedirgin bir durum var. Herkes fiyatların düşmesini bekliyor. Fiyatlarda bayrama kadar düşmez. Çünkü et fiyatları çok yükseldi. Ama biz arife gününden ümitliyiz. Çünkü bu pazar daha çok şehirde oturanlara hitap ediyor. O nedenle şehirde oturanlar evlerinde kurbanlıklarını bağlayacakları yer olmadığı için daha çok arife günü kurbanlık alır düşüncesindeyiz” dedi.

“ÇOBANLAR ÇAYSIZ OLMAZ”

Pazarın durgun olması nedeniyle vakit geçiremeyen satıcılar ağıllar arasında toplanarak gün boyu çay içiyorlar. Yere serdikleri keçelerin üzerinde vakit geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Tuncer Korkmaz, akşama kadar hayvanlarla ilgilendiklerini boş zamanlarında ise komşu ağıl sahipleriyle bir araya gelerek çay içerek bayramı beklediklerini belirterek “Vatandaş kurbanlık alınca bayram yapar, biz kurbanlık satınca bayram yapacağız” dedi.