Bir çok vatandaş yıl boyunca yeni yıl için evlerinde besledikleri tavuk ve hindileri satamadan geri döndüler. Geçen yıllara oranla fiyatların değişmediğini belirten hindi satıcıları, “Fiyatlar aynı ama, alan yok. Ekonomik kriz hindilere yaradı” diyerek satış yapamadıklarını belirttiler.

Aydın"da 2009 yılının son Salı pazarında vatandaşlar sabahın erken saatlerinde bir yıl boyunca yılbaşı gecesi için evlerinde besledikleri tavuk ve hindileri pazara getirip satışa sundular. Salı pazarında cadde ve sokaklarda yüzlerce tavuk ve hindi satışa sunulmasına rağmen, bir çok satıcının evdeki hesabı çarşıya tutmadı. Pazarda bu yılın piliçleri 10 TL"den satılırken, horozlar 15-20 TL"den, hindiler ise 50-60 TL"den satışa sunuldu. Zam yapmamalarına rağmen satışların düşüklüğünden dert yanan hindi ve tavuk satıcıları indirim yapmalarına rağmen satış yapamadıklarını söylediler. Evinde beslediği tavuk ve hindileri satmak için getiren vatandaşlardan 76 yaşındaki Kazım Demirci, “Yıllardır yeni yıl için tavuk ve hindi satarım. Bu yıl en kesat yıllardan birini yaşıyorum. Sabahtan beri bekliyorum. Daha siftah yapmadım. Bu gidişle 2010 yılı boyunca tavuk yiyeceğim” diyerek satışların düşüklüğünden dert yandı.

Ekonomik kriz nedeniyle insanların, özel gün ve geceleri kutlayacak durumu kalmadığını belirten Nazmi Ertekin isimli vatandaş ise “Ben de yıllardır evimde beslediğim köy tavuklarını yıl başı öncesi Salı Pazarında satardım. Bu yıl da aynı niyetle bolca tavuk besledim. Ancak satamadım. Bizleri üzen ekonomik kriz, tavuk ve hindilerin işine yaradı” diye konuştu./iha