Kuşadası Ticaret Odası Meclisi, ekonomik kriz nedeniyle bir karar alarak, üyelerin aidat borçlarına ilişkin faizlerin affedilmesine karar verdi.
Kuşadası Ticaret Odası Meclisi"nin Kasım ayı olağan toplantısında alınan karara göre, oda üyeleri aidat borçlarına ilişkin faizlerini ödemeyecek. 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 17.maddesi göz önüne alınarak alınan kararda, “Son günlerde yaşanmakta olan krizin yansımaları ile oluşan ekonomik durgunluk nedeniyle zor günler geçirmekte olan üyelerimize odamız desteği olarak bir defaya mahsus olmak kaydı ile birikmiş "Yıllık Aidat ve Munzam Aidatlarının" asıllarını 28 Kasım 2008 – 15 Ocak 2008 tarihleri arasında ödemeleri durumunda gecikme faizlerinin affedilmesine karar verilmiştir” denildi.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, odaya kayıtlı üyelerden bin 34"ünün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 10. maddesine istinaden askıya alındığına dikkati çekerek, “Şu anda askıya alınmış 1034 üyemiz bulunmaktadır. 2009 Ocak ayında aynı kanun maddesine istinaden yaklaşık 300 Üyenin daha askıya alınacağı düşünülürse yaklaşık bin 334 üye 2009 yılı Ocak ayında başlayıp Şubat ayında tamamlanacak organ seçimlerinde seçme ve seçilme hakkına haiz olamayacaklardır. Askı durumunda olanlar aidat borçlarının tamamını ödemedikçe seçmen listelerine giremeyeceklerdir. Oda Meclisimizce yapılan aidat affı ile askıda olan ve birikmiş aidat borcu bulunan üyelerimiz 28 Kasım 2008 – 15 Eylül 2009 tarihleri arasında sadece aidat asıllarını ödeyerek faydalanabileceklerdir. Ayrıca, son dönemde yaşanan ekonomik kriz, oda üyelerimizin işlerine de olumsuz derecede yansımış bulunmaktadır. Belirtilen tarihler arasında ödemeler Oda Veznesine nakit veya kredi kartı tek ödeme şeklinde yapılabilecektir. Aidat affından bütün borçlu üyelerimizin yararlanması en büyük beklentilimizdir” dedi.