Didim"de son 3 ayda 32 işyerinin kapandığını ve 19 işyerinin açıldığını açıklayan Pektaşoğlu, “Bu rakam bize ulaşan resmi rakamlar ama bunun dışında işyerini kapatıp bildirmeyenlerin sayısı da fazladır” dedi.
Esnaf kefaletten kredi alamayan esnafların uygun fiyatlar ve ödeme imkanı sunan bankalardan da kredi alabileceğini dile getiren Pektaşoğlu, “Esnafımız maalesef borcu borçla kapatmaya çalışıyor. Bu nedenle halkımız esnafımızın ayakta durması için alış verişlerini küçük esnaftan yapmalarını tavsiye ediyoruz. Büyük süpermarketler yerine kendi çevresinde bulunan esnaflardan alış veriş yapmaları esnafımızı az da olsa rahatlatacaktır. Bu krizde işçi çıkarmaları da arttı, ben yanımda çalışan 18 işçimin 9 "unu bu ay 9 "unu da diğer ay çalıştıracağım. En azından çıkarmak yerine değişimli çalıştırıyorum.” Diye konuştu.
Pektaşoğlu Krizin her yerde ve her kesimde hissedildiğini söylerken “Didim"de artık esnaf birbirinden de alış veriş yapamıyor, çünkü parası yok Didim"de şu an sadece alış veriş yapacak kesim memur kesimi fakat onlarda ev, araba ve kredi kartı borcuyla boğuşuyor, esnaftan alış veriş yapacaksa bir tek memur kesimi kaldı. Ayrıca Didim"de İnşaat sektörünün durması da esnafı çok kötü etkiledi” diye konuştu.
KOBİ"lere verilen sıfır faizli kredi desteğini sadece imalat yapan esnafların aldığıne değinen Pektaşoğlu, şöyle konuştu: “Ben bu krediden yararlanamadım, bu krediyi üretim yapan esnaflara veriyorlar, Bu rakamda 1 ila 9 arasında işçi çalıştırana en az 25 bin YTL kredi veriyorlar. Bu kredinin küçük esnaflara da verilmesi için Genel Başkanımız Ankara" da görüşmeler ve çalışmalar yapıyor”