Psikolog-Aile ve Evlilik Terapisti İlkim Öz Tan, ekonomik krizin kişilerin cinsel yaşamını olumsuz etkilediğini belirterek, "Böyle depresif durumlarda organizma kendini tehdit altında hissettiği için yeme-içme ve uyku bozukluğu gibi cinsel enerjide de düşüş olabilir" dedi.
Tan, çiftlere, 'dışarıda yaşadıklarınızı evinize yansıtmayın' ve 'krizin acısını birbirinizden çıkarmayın' tavsiyesinde bulundu.

Tan, işini kaybeden ya da işleri yolunda gitmeyen kadın ve erkeklerin yaşadığı stresi ailesine yansıtmamaya özen göstermesi gerektiğini söyledi.
Tan, böyle özel günlerde insanların depresif ruh hali içine girdiğini ifade ederek, "Kriz insanların hayata karşı güveninin sarstığı için bu durum gerginlik yapıyor ve doğal olarak da ilişkilere de yansıyor. İnsanların şunu iyi algılaması gerekir, hayatta her zaman sorunlar vardır. Hayat her zaman tozpembe olmayacaktır, olmaz. Bazı sorunlar çok ağır, bazıları hafif atlatılabilir. Ekonomik kriz ağır bir sorun. Sorunlara karşı önlem almalıyız ancak asla korkuya kapılmamalıyız. Çünkü korku öfkeye, öfke tatsızlıklara yol açıyor" diye konuştu.

Çiftlerin bu tür kriz durumlarında dışarıda yaşadıkları olumsuzlukları evin içine yansıtmamaya özen göstermesi, daha güçlü ve eşine karşı hoşgörülü olmaya çalışması gerektiğini savunan Psikolog Tan, "Aile ilişkilerin parayı çok fazla karıştırmamak lazım" ifadesini kullandı.
Ekonomik krizin insanların cinsel yaşamını dolaylı yollardan olumsuz etkilediğini dile getiren Tan, şöyle konuştu: "Stres altındayken insanlarda yeme-içme, uyku bozukluğu gibi bazı bozukluklar görülür. Cinsellikte bizim yeme-içme gibi bir içgüdümüzdür. Böyle depresif günlerde organizma kendisini tehdit altında hissettiği için yeme-içme ve uyku bozukluğu gibi cinsel enerjide de düşüş olabilir."


GAZETEPORT