İspanyol hoca ayrıca alacaklarının vergisini isteyecek.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Fenerbahçe"nin yeni teknik direktörü Christoph Daum"a imza attırabilmek için yollarını ayırdığı Luis Aragones"den olumlu yanıt beklediği, aksi bir durumda İspanyol çalıştırıcının sözleşmesini 29 Haziran"a kadar tek taraflı olarak feshedeceği öğrenildi.

Yeni sezon hazırlıklarının başlayacağı tarihte Alman teknik adamı takımın başında görmek isteyen Başkan Aziz Yıldırım"ın kurmaylarına “Aragones"i bir yıllık alacağını on taksitte ödenmesi için ikna edin” dediği, bu öneri kabul edilmediği takdirde fesih kararının Futbol Federasyonu"na iletileceği ve Daum"a resmi imza attırılacağı bildirildi.

31 Mayıs 2010"a kadar sözleşmesi devam eden ve 3.5 milyon euroluk alacağını tek seferde verilmesinde ısrarcı olan Aragones"in böyle bir gelişme karşısında FIFA nezdinde dava açacağı, ayrıca tıpkı Del Bosque dosyasında olduğu gibi İspanya yasalarına göre alacağı paranın vergisini de isteyeceği ileri sürüldü.

Futbol Federasyonu tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan “Teknik adamların statüsü ve çalışma esasları talimatı” çerçevesinde Fenerbahçe Kulübü ile Aragones arasındaki hukuki süreç Ocak ayına kadar tamamlanmadığı takdirde, sarı-lacivertli ekip transfer yapamama tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Talimatın “Transfer yasağı” başlıklı 7. maddesinde yer alan “Kulüpler transfer ettikleri teknik adamların sözleşmelerinin tescilini talep ederken, TFF"ye, başka federasyonlara, diğer kulüplere, futbolculara, teknik adamlara, FIFA kurullarının ve CAS"ın vermiş olduğu kesinleşmiş kararlar üzerine doğan borçlarının tamamının ödendiğine dair belgeyi ibraz etmek zorundadır” hükmü, ara transfer döneminde Fenerbahçe"nin başını ağrıtacak.

Tek taraflı fesih sonrası Aragones"in FIFA nezninde haklı görülmesi durumunda Fenerbahçe, ya 3.5 milyon euroyu hemen ödeyecek, ya da transfer riskini göze alacak.

Fenerbahçe ile anlaştıktan sonra Köln"den ayrılan Daum"un ise “Aragones sorunu çözülmeden imza atmam” şeklindeki tutumunun sarı-lacivertli yöneticileri hızlı hareket etmeye zorladığı, İspanyol teknik adamın sözleşmesinin en geç gelecek hafta başında feshedileceği vurgulandı.