İngiliz para birimi Sterlin'in Euro karşısında değer kaybetmesi ile İngiltere basınında sık sık Türkiye'nin gözde ülke konumuna geldiği yazılmıştı. ..

Kültür Bakanlığı verilerine göre 2008 yılında Türkiye'de İngiliz ziyaretçi sayısında yüzde 13 oranında artış yaşandı. İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması nedeniyle çalışmaların büyük çoğunluğunun İstanbul üzerine yoğunlaştığını anlatan Türkiye'nin Londra Turizm

Müşaviri İrfan Önal, İngiltere pazarında 2008 yılında görülen başarıyı tekrar görmek istediklerini söyledi.

İngilizlerin en fazla ziyaret ettikleri bölgenin Muğla bölgesi olduğunu anlatan İrfan Önal, 2009 yılı için turistleri İstanbul'a çekmek istediklerini de ifade etti. 2009 yılının kendileri için bir şans olduğunu anlatan Önal, "2009 yılına bakacak olursak 2008'de başlayan ve 2009'da kendisini iyice hissettiren ekonomik daralma ve bunun İngiltere'ye etkileri, Euro para biriminin de Sterlin karşısında aşırı değer kazanması Batı Avrupa tatil merkezlerini İngilizlere pahalı kıldı." dedi. Küresel krizin Avrupa'ya göre ucuz ve daha kaliteli hizmet sunması nedeniyle Türkiye'yi cazip ülke konumuna getirdiğini belirten Önal, "Biz de bunu değerlendirmek için gerek medya çalışmalarımızı, gerekse pazarlama ve reklam çalışmalarımızı her zaman olduğu gibi üzerine bir kat daha koyarak devam ettirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Dünya Turizm Organizasyonu verilerine göre dünyada en fazla turist çeken ülke Fransa. Ancak Fransa'ya giden turistlerin daha çok Avrupa ülkelerinden gittiğini belirten İrfan Önal, turistlerin genelde Fransa'ya iş gezisi de dahil olmak üzere günü birlik gittiklerini ancak Türkiye gelen turistlerin tatil yapmak ve dinlenmek için geldiğini sözlerine ekledi.

Türkiye'ye gelen yabancı turistin memnun kaldığını ve tekrar gelmek istediğini söyleyen Önal, son olarak şöyle konuştu: "Türkiye tatil merkezi için çok uygun bir merkez. Türkiye'ye bir kere giden bir kere daha gidiyor. Bununla da kalmayıp kendi ailesine ve yakınlarına tavsiye ediyor. Böylelikle bizden memnun ayrılan her turist bize tekrar dönüyor. Bize düşen böyle bir dönemde Türkiye'nin artan popülerliğini iyi kullanmaktır. Eğer iyi bir artış yakalarsak, gelecek yıllarda İngiliz pazarını garanti edebiliriz."

SABAH