Eurogroup lideri Jean Claude Juncker'in İspanya Ekonomi Bakanı'nın boğazına sarıldığı o an. Hedefte, ekonomisi alarm veren İspanya'nın bakanı olunca, akıllara Avrupa liderlerinin Yunan siyasetçiler karşısındaki vücut dili geldi. O kareler, "Avrupa'nın yeni Yunanistan'ı İspanya mı?" dedirtti.


IMF Başkanı Christine Lagarde'ın karşısında azar işiten bir çocuk gibi duran Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos'un karşısındaki görüntüsü daha unutulmamıştı ki, Euro kullanan ülkelerin oluşturduğu Eurogroup'un Başkanı Jean Claude Juncker çıktı sahneye. Juncker, İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos'un boğazına sarıldı. Yani, Yunanistan'dan sonra ona da mı kurtarma operasyonu gerekecek denilen ülkenin ekonomisinin başındaki ismin boğazına. Birkaç saniye sonra ise Juncker, Guindos ile samimi bir şekilde kucaklaştı. Ama fotoğraf makineleri çalışmıştı bir kere...

Dev ekonomisi ile kurtarılması Yunanistan'dan da zor olan İspanya'nın, Avrupa'nın öfkesini çekmesinin sembolü olmaya aday bu kare arşivlerde yerini aldı. Geriye iki siyasetçi arasındaki sıcak iletişime rağmen, "bir anlık da olsa vücut dili yalan söylemiyor" yorumları kaldı.